_Z6A2057

Fashion Week Stockholm vår/sommar 2017

Följ med bakom kulisserna, på front row, se visningarna live och läs analyserna från Sveriges bästa modeskribenter.

2016-08-09-3uj

Soul club

 

Vita lögner

I väntan på Bojangles heter Olivier Bourdeauts succédebut om verklighetsflykt och lustfyllda lögner. Karolina Modig möter författaren för ett samtal om varför vi inspireras av excentriska människor när vi vet att de flesta av dem mår skit.

Målet är att bli mainstream

Sara Forsberg och Nicole Walker är Amaze, Sveriges nya modescen med mål att utrota tråkigt mode. Nu visar de för första gången under Fashion Week Stockholm.

Det handlar om överlevnad

I Sara Jordenös dokumentär Kiki får vi se Kikirörelsen sticka hål på heteronorm och vithetsprivilegier. Det som vissa ser som ytligt visar sig snart vara en fråga om liv och död.

Basisten i Silverbullit släpper soloprojekt

Musikern Jukka Rintamäki om tiden i bandet Silverbullit, tjatet på Kristian Anttila och det enda i världen som är viktigare än musiken. Nu släpper han sin första singel under namnet The Northern East.

Hur blir svenska modeskolor bäst i Norden?

På måndag öppnar Textilhögskolan i Borås modeveckan i Stockholm. Idag är de med på Business of Fashions lista över de bästa modeskolorna i världen – en lista där bronsplatsen intas av den finska skolan Aalto University School of Arts Design and Architecture.

Make me famous

Modellbranschen forsätter att förändras. Grundarna av Nisch Model Management, Love Bråding och Mathias Fältmarsch diskuterar manliga skönhetsideal, smalhets och vikten av att påverka.

Den nakna rocken

Philip Warkander om Visvimrocken som sprängde gränserna mellan priviligierade och marginaliserade, män och kvinnor, yngre och äldre.

Mer än bara popmusik

KoKoro heter El Perro Del Mars senaste album som handlar om kraven som ställs på den lilla individen. I lördags premiärspelade Sarah Assbring sina nya låtar på Yaki-Da.

Way out X

The Libertines hotellrum, göteborgskillestilen och Paradise Hotel. Tommie X intog Way Out West och minglade som vanligt bland folk och flärd.