MR_160818_148poster

Vita lögner

I väntan på Bojangles heter Olivier Bourdeauts succédebut om verklighetsflykt och lustfyllda lögner. Karolina Modig möter författaren för ett samtal om varför vi inspireras av excentriska människor när vi vet att de flesta av dem mår skit.

_MG_6059 copy copy

Det handlar om överlevnad

I Sara Jordenös dokumentär Kiki får vi se Kikirörelsen sticka hål på heteronorm och vithetsprivilegier. Det som vissa ser som ytligt visar sig snart vara en fråga om liv och död.

2016-08-09-3uj

Soul club

 

Målet är att bli mainstream

Sara Forsberg och Nicole Walker är Amaze, Sveriges nya modescen med mål att utrota tråkigt mode. Nu visar de för första gången under Fashion Week Stockholm.

Basisten i Silverbullit släpper soloprojekt

Musikern Jukka Rintamäki om tiden i bandet Silverbullit, tjatet på Kristian Anttila och det enda i världen som är viktigare än musiken. Nu släpper han sin första singel under namnet The Northern East.

Hur blir svenska modeskolor bäst i Norden?

På måndag öppnar Textilhögskolan i Borås modeveckan i Stockholm. Idag är de med på Business of Fashions lista över de bästa modeskolorna i världen – en lista där bronsplatsen intas av den finska skolan Aalto University School of Arts Design and Architecture.

Make me famous

Modellbranschen forsätter att förändras. Grundarna av Nisch Model Management, Love Bråding och Mathias Fältmarsch diskuterar manliga skönhetsideal, smalhets och vikten av att påverka.

Den nakna rocken

Philip Warkander om Visvimrocken som sprängde gränserna mellan priviligierade och marginaliserade, män och kvinnor, yngre och äldre.

Mer än bara popmusik

KoKoro heter El Perro Del Mars senaste album som handlar om kraven som ställs på den lilla individen. I lördags premiärspelade Sarah Assbring sina nya låtar på Yaki-Da.

Way out X

The Libertines hotellrum, göteborgskillestilen och Paradise Hotel. Tommie X intog Way Out West och minglade som vanligt bland folk och flärd.

Bakischatt med Unge Ferrari

Den norska rapparen Stig J. Haugen aka Unge Ferrari var en av akterna under fredagsnatten på Yaki-Da. Vi väcker honom för ett väldigt kort samtal om gårdagens spelning.

Bakischatt med Babak Azarmi

I ett överfullt sovrum på 30 kvadratmeter tog igår RHMs artister Cherrie, Michel Dida, Erik Lundin, Mwuana och Silvana Imam över Yaki-Da. Vi väcker pappan bakom kollektivet, Babak Azarmi, för att få höra om kvällen.