Annah Björk

8 snabba tyck om Lust for Life

Eftersom jag är Lanaoman listar jag här 8 saker jag spontant tycker om Lana Del Reys helt nya singel Lust for Life:

1. Härligt knasigt uppbyggd! De två partierna i låten som inte är refränger är fantastiska, drömmiga, melankoliska, fyllda av LA-dekadens och längtan, ung som all förälskelse är och dystopisk som Lana ska vara.

2. Med sin radiovänliga produktion och lättretade/inställsamma refräng skiljer sig Lust for Life otroligt mycket från både ”rockiga” Ultraviolence (som producerats av Dan Auerbach från The Black Keys) och debuten Born to Die .

4. Jag tror dock inte att just den här låten är talande för hur hela skivan låter. Det här är The Weeknd-låten. Det ska låta så här: det breda, moderna, vars nostalgi på sin höjd kan härledas till Leader of the Pack (inte minst för det morrande motorcykelljuset i inledningen samt körerna).

5. Max Martin har ett finger med i spelet. Eh, jo tack, jag hör det.

6. Samarbetet med en av världens mest streamade artister The Weeknd är förstås en given kommersiell succé för Lana – klart hon behöver det inför albumsläppet. Det är ingen slump att albumet är uppkallat efter låten. The Weeknd har precis det där moderna, urbana men samtidigt superbreda soundet som kommer ta just denna låten – och Lana Del Rey – till den ännu större publiken.

7. Lust for Life är lätt det bästa av duons tre samarbeten. De utnyttjar verkligen duetten som form. Och HUR fina är deras röster tillsammans??? Jag älskar hur The Weeknds ljust autotunade röst pitchar in som en sårbar och vacker fågel i Lanas glamourösa kråkslott.

8. Refrängen är verkligen skvallerbyttabingbångig. Samtidigt älskar körer som pratar med varandra och hur rösterna slingrar sig om varandra som ett kärlekspar.

 

(Sen får det här ju en inte att längta mindre till LA, men men. Och. Inte heller mindre efter albumet.)

Här finns en del av Dazed-samtalet mellan Lana Del Rey och Courtney Love. Spännande att läsa om två kvinnliga musiker från helt olika tidseror. Inleds med snack om mixar, bara en sådan sak.