Annah Björk

Åh Zhala kom ut i kväll

Zhala Rifat

 

En sommar för snart två år sedan satt jag hemma hos Zhala i en minietta på Götgatan. Eller, hemma hos hennes bästis. Zhala bodde ingenstans, för hon hade lånat ut sin egen lägenhet till vännen och konstnären Makode Linde.

Så, jag och Zhala satt på sängen, mitt emot varandra, drack te och pratade om hur det var att turnera med Lykke Li, om Zhalas musik och liveframträdanden. Det var ganska flummigt eftersom jag bara hört en enda låt av henne, Slippin around. Den, å andra sidan, hade gjort så stort intryck på mig att jag bara ville veta var allt det mystiska, raveiga, flummiga och skräckiga i den kom i från. Hur spelningen på Way Out West skulle uspela sig var också speciellt att tänka sig, med denna enda låt.

Zhala visade mig Bollywoodfilmer och berättade att hon var besatt av dem som liten. Det gav en liten ledtråd. Jag fick också höra en låt som hon ”snart skulle släppas som singel”.

Snart blev till två år… Först dag släpptes Prophet – en ep med Slippin Around, två versioner av titelspåret och en låt som heter Efter Livet. 

Det är bara att släcka lampan, tända strobet. dra på uv-sminket och snurra snabbare, snabbare, snabbare, snabbareeeeeeeeee.

(Eller spana in Grammisgalan i kväll där Zhala uppträder tillsammans med sin skivbolagsboss Robyn)