Annah Björk

GwenJi-gate

Mest underhållande nät-catfighten inom popen senaste veckan är den mellan Gwen Stefani och Ji Nilsson. Allas vår 90-talsikon Gwen har gjort comeback med en låt som heter Baby Don’t Lie.

 

Bara det att produktionen låter låter ruskigt lik vår egen lilla sjöjungfru Ji NIlssons Heartbreakfree.

 

På sajten Idolator.com gavs Ji NIlsson epitetet swedish diva, vilket är kul i sig. Dessutom kan man inte annat än att glädja sig åt att löpelden på www gjort att Ji Nilssons video nu har över 194 000 visningar, och det är en stigande siffra.

Ja, man kan tycka att Gwen drar in cashen på lilla Jis bekostnad. Men en djärvare pr-plan än det här hade inte ens Ursula kunnat koka ihop.

 

Baby Don’t Lie kommer från Gwen Stefanis kommande, tredje album. Och det är så olyckligt att hon hamnar i en debatt om att stjäla från nya unga förmågor just nu. 45-årig kvinnlig popstjärna med ängslan att tiden och tusen 20-någonitng brudar sprungit förbi alldeles för fort.

Som om vi behövde ytterligare en sådan åldersfixerad bild till att sätta käppar i hjulen på jämställdhetsutvecklingen inom musiken.

Gwen som ju var extremt, och kanske alldeles för, tidig med den typ av streetig, hejarklackig pop, som så stor del av den breda musik är byggd på i dag.

Hollaback Girl hade kunnat komma 2014, men den släpptes för tio år sedan.

Respekt.