Annah Björk

Jag är med podd: Haverikommissionen

Jag och den här snubben har startat en podcast tillsammans. Den kommer bli helt sjukt bra. Han heter Lasse Anrell och är troligen den svenska journalist som innehar rekordet att orsaka löpsedlar. Obs, inte skriva nyheter som hamnar på löpsedlar utan vara upphovsmakare till rabalder som blir löp.

Hur som helst kommer vi från två skilda perspektiv (obvi) men har faktiskt samma intressen, och låååång erfarenhet som popjournalister på varsin kvällstidning. Vi älskar populärkultur, vi kan popkultur och vi kan inte låta bli att ha åsikter om den. Dessutom är vi nog nästan lika idiotiskt orädda båda två. Så här säger Lasse om mötet till Resumé.

– Annah och jag träffades första gången i SVT morgons nöjespanel och fann varandra. Vi tyckte olika om allt. Hon är ung och jag gammal. Jag var 80-talets Annah Björk, sa jag en gång i sändningen..

S01E01 heter Piloten såklart, det heter alla förstaavsnitt i tv-serier med respekt. Vi går loss på snåla rockstjärnor och Småstadsprat, bokhoror och fulkultur, Dan Brown och Miriam Bryant. Det visar sig att vi båda gråter till exakt samma scen i Skam.
Och så påstår Lasse Anrell att Lana Del Rey låter som Lykke Li.

Det här är bara början.

Är förresten så extremt förtjust i formen för podden, det är überbegåvade John Artur som har världens bästa smak som gjort den. Visst är den nice?

Megaduktiga Mathias Johansson har tagit bilderna.