Annah Björk

Premiär: Death Team ”Fucking bitches in the hood”

Duon Death Team hittade sin namn när de skrev en låt om ett ondskefullt cheerleaderlag. De gillar delfiner och strävar efter att vara den perfekta mötet mellan ABBA och Eminem. I dag är det premiär för deras debutsingel Fucking bitches in the hood här på Vad e det för mode-bloggen.

Death Team består av Mayka Edd, som har en bakgrund som dj och radiohost, och Johen Rafael Tilli, som bland annat skrev musiken till föreställningen Dö klubbdöden. Singeln Fucking bitches in the hood är en underbar rap i popskrud. Den har massor gemensamt med andra låtar där den som rappar liksom inte är rappare till vardags. Uffies Pop the glock, Shampoos Trouble och Robyns Konchiwa bitches. Deras elektroniska popinramning, Death Teams låt Shake it off, för också tankarna till Azealia Banks ”212”. Maykas röst är både gullig och skrämmande, men hennes skeva och släpigt loja uttal. Som om en kawaii Sanrio-figur matats med attityd och gangstarap.

Ja… Behöver jag ens tillägga att låten kvalar direkt in på min favoritlista?

Beskriv Death Team med tre ord?
– Hipster, mainstream, delfiner.
Vilka är ni?
Johen gillar Rebecka Black och Destinys Child medan Mayka gillar trap och bas. Båda älskar delfiner och kaffe.
Om er musik var ett klädesplagg, vad skulle det då vara?
Darth Vaders kappa.
Vad inspireras ni av?
– Att vi lyssnar på och analyserar mycket musik. Vi plockar influenser och smågrejer ur olika genrer och blandar. I Fucking bitches in the hood har vi white noize från house, text från hiphop, ackord från femtiotalsrock, kaxighet från Riot grrrl-rörelsen. Just nu jobbar vi på en låt som går åt dansbandshousehållet, fast indie. Vi har även precis upptäckt busringning. Vi busringer cirka två samtal per dag.
Vad handlar Fucking bitches in the hood om?
Om att vara en ascool tjej som gör precis vad hon vill i en kontext av jantelag och ojämlikhet. Att ta plats och bryta mot normer och att skita i allt.
Berätta om hur ni gjorde låten ?
Vi satt och lekte i studion när Mayka fick för sig för att rappa och driva med amerikansk hiphop. Samtidigt hade Johen precis tittat på Tillbaka till framtiden 1 och var väldigt inspirerad av femtiotalet och Jerry Lee Lewis. Den bara hände.
Vilka är Bitches in the hood?
Bon.se
Varför heter ni Death Team?
En av de första låtarna vi gjorde handlade om cheerleaders. Vi fantiserade fram och skrev en låt om ett ascoolt och ondskefullt cheerleadinglag som kallade sig Death Team. Men det var ett sånt himla bra namn att vi tog det till vårt band istället.
Vad händer 2015?
I januari åker vi till Kanada för att spela in en asdyr musikvideo och sen ska vi lanseras i USA och Japan så vi kommer nog flyga omkring mycket. Vi kommer att bygga upp en rolig scenshow och spela massa live. Förhoppningsvis får vi tid att göra mer musik också.