Annah Björk

Seinabo Sey på Ida Klamborns visning

1407142360024
 

Ida Klamborn har modesveriges bästa musiksmak. Förra säsongen premiärade Silvana Imam låten I*M*A*M på hennes visning. I dag tågade modellerna in till Seinabo Seys hypnotiska andrasingel Hard Time. Sångerskan var lyrisk över sitt uppdrag som musikläggare till Idas visning för s/s 2015.

– Ida är så grym, jag älskar att arbeta med henne. Hon är gullig och trevlig och gör fantastiska kläder.

Och jag haffade Ida Klamborn innan visningen för att snabbt prata om mode och musik.

Hur väljer du musik till dina visningar?.
– Med hjärtat

Förra modeveckan rappade Silvana Imam, nu arbetade du med Seinabo Sey. Vad säger deras musik om dina kollektioner?
– Jag ser det mer som ett slags samarbete, jag har min kollektion och de har sin musik. Tillsammans blir det mer nyanserat.

Det är medvetna val, hur stor roll spelar musiken för dig?
– Jag är medveten om vad jag tycker om, och de är fantastiska artister båda två.

Hur hänger mode och musik ihop?
– För min egen del handlar det om känslor: Hur musik får mig att känna men också hur ett plagg får mig att känna. Under en visning är det väldigt viktigt med musik för att få fram hela spektrat av kollektionen. Den hjälper till att få en kort insikt i den värld som kollektionen skapades.

Vilken musik har influerat din s/s 2015-kollektion och hur?

– Jag influeras inte av musik direkt i kollektionen på det sättet, utan det blir i efterhand. När visningen börjar ta form i mitt huvud, det är då musiken läggs till.
Vem är din drömartist att samarbeta med?
– Erykah Badu.

 

Ida Klamborn visade på Båthall 1 under torsdagen, sist ut på Stockholm Fashion Week.