Annah Björk

Singelpremiär: For BDK ”My Tears”

For BDK, Stockholm/London-duon som gör edgy danspop, är tillbaka med en ny låt. Det är en skitcool nostalgitripp till nittiotalets triphopscen, uppdaterad i två överhippa tiotalskids händer. Jag tycker det här suggestiva retrofuturismen är det bästa For BDK gjort och vill helst ha nästa fullängdare redan nu. Och HURRA, du hör My Tears allra först här:

Duon släppte sitt debutalbum For Body Drugs & Kicks
förra året men är alltså redan på g med nytt, yay.

Omslaget till My Tears är målat av den unga konstnären Nadine Schjödin och hänger på Liljevalchs.

Hej For BDK, vad har hänt sedan sist?
– Hej! Vi har turnerat med Silvana Imam och med JJ i Europa och skrivit ny musik.
Berätta om My Tears? Hur kom den till?
– Den kom till i vintras och var en av de första vi fick flyt med efter skrivpausen efter albumsläppet. I början lät den som direkt från nittiotalet, en tvättäkta triphop låt. Men med tiden försvann det lite och är i dag den perfekta mixen av Portishead och For BDK. Låten handlar om att sprudla av känslor i ett kallt och segregerat samhälle.
Vem ska lyssna på den i vilken situation?
– Tror alla kan lyssna på My Tears och man kanske ska vara hemma och ligga på sin säng och bara lyssna utan att något stör.
Vilka känslor vill ni frammana hos publiken?
– Närvaro och öppenhet.
Vilka är de största/viktigaste influenserna för er i den?
– Dido.
Har ni jobbat annorlunda nu än tidigare?
– Den har fått utvecklas under en längre tid, med flera olika versioner. Tidigare har vi stressat fram dem och gjort färdigt låtar på endast ett par sessions i studion. Vi har också ett stråkarrangemang från Stockholm Strings som är nytt för oss, det är fett nice.
Vad ska ni göra nu?
– Förhoppningsvis åker vi iväg någonstans i där man inte behöver ha med det sociala att göra och skriver klart EP:n vi jobbar på.