Annah Björk

Summer in Berlin

Jag har en idé att bosätta mig lite grann utomlands. Jag är lika mycket hemma som i någon annan stad i världen redan nu. Och som kid var jag allt för upptagen med att jobba som journalist för att ha tid att studera eller jobba utomlands. Jag vill ju som sagt till LA, men att veckopendla över Atlanten verkar lite omöjligt.

Nu i sommar testar jag Berlin.

Här nere där Ostkreutz möter Friedrichshain ligger stora halvt inhägnade gamla industrilokaler längs floden, de fungerar som hem för möbelloppisar, rockklubbar och utomhusbiografer. Här känns det så där farligt ruffigt som man leker att det är på Trädgården och i Hornstull.

Det har varit så sinnesrubbat varmt, 38 grader bland annat, och allt jag ville var att hänga i poolen på Badeschiff. Det är en typ container nedsänkt i floden Spree med tillhörande beach och klubbkomplex. Det var dock stängt båda gångerna vi vandrat genom den urbana öknen och panik och gråt har aldrig varit närmare.

Jag jobbade faktiskt mest. Eller, jag upptäckte att 30 +-värme är skit för produktiviteten så jag försökte jobba kan man väl säga.

Vi shoppade saker i affärer med super-AC. Som den här megafina synten som bara får mig att vilja ha en spelning NUE.

Gick på bio på en nice parallellgata till Oranienstrasse i Kreutsberg, . Med en öl i handen och marginellt svalare luft såg vi Love & Mercy om Brian Wilson i Beach Boys – återkommer om denna rulle. (Fångade visst dock en annan kulturbiograf på bild, den i Friedrichshain där jag satt och jobbade om dagarna.)

Annars är Berlin just nu mest hänga runt Neukölln, Kreutzkölln. Med en öl i handen i mörkret längs kanalerna. Stanna vid någon bar och äta vietnamesiskt. Trilla in på ett nattöppet galleri. Bli inspirerad av hur kulturellt uppmuntrande Berlin är.

Och skriva, skriva, skriva när temperaturen gör hjärnan hyfsat alert igen.