Annah Björk

Tre torsdagstips

 

BE_foto Märta Thisner_small

Beatrice Eli släppte fantastiska Girls tidigare i år. Man var kär efter en minut. Här är hennes helt nya singel Moment Of Clarity. Kanske inte rikitgt lika lätt att älska och komma nära direkt. Men den 80-talsdrivna kärlekslåten har massor av knyta-näven-i luften-känsla och ett beat som slår hjärtat ur takt. Här trängs Miami Vice och romantik med ettriga syntar. Ser fram emot albumet Die Another Day, som kommer i oktober.

 

xaodp6r6ryt5kknjjss1

Det hördes redan på debuten Maraton att Alina Devecerski bar på en svart kraft under den lätttillgängliga popjackan. Nu är det pastelliga håret färgat mörkt och electropopen i dovare och mer aggressiva nyanser. Innan minialbumet Gnista och Gas släppte hon, helt lägligt till valet, singeln Armé. Det mest barnsliga är utbytt mot stökig Thåströmsk mörkerpunk och textrader som ”Hjärtat sitter vänster”.
Eller som Alina berättade att det stod i hennes studentmössa (i en intervju jag gjorde här) ”Först popstjärna, sen politiker.”

 

Sen är jag förhäxat förtjust i den här nya videon från syntduon Svartaste. Surfet i det gråa, kalla, långsamma vattnet. Hawaii-surftillvarons direkta motsats. Som att åka på charter på Fårö i november.