Annah Björk

VIDEOPREMIÄR: Hanna Järver ”Alabamatröjan”

Jag har sagt det förut, men igen dårå: Hanna Järver är artisten att hålla ögonen på. Börja med att fästa ögonen här, på galapremiären för hennes splitternya video till überfärska singeln Alabamatröjan.

Okej, så låten har ett klädesplagg i titeln – jag behöver självklart prata om kläder med Hanna.

Hej Hanna. Först, vad är Alabamatröjan för en för en tröja?

– Det är en stor gosig tröja som min kille köpte på en second hand någonstans, och som jag förälskade mig i direkt och la beslag på!

Berätta om stilen i videon?

– I början och slutet har jag på mig den riktiga Alabamatröjan, som får stå lite för vardag och det verkliga livet. I resten av videon befinner jag mig i en slags drömvärld, och då ville jag ha på mig nåt som kändes lite drömmigt och med fina färger, men som ändå var ledigt och kändes jag. Jag älskar den blåa färgen på tröjan!

Vad hade du för inspirationer till kläderna?

– Jag älskar stilen i flera av Grimes videos. Färgerna, teman… Hon har så himla bra uttryck också som gör det så intressant. Gillar också Jonathan Johanssons video Ny/Snö, som utan att ha en story ändå berättar något och ger en stark känsla.

Det är Sara Jeminen som har stylat, hur ser ert samarbete ut?

– Sara och jag jobbade tillsammans för några år sen. Sen dess har vi haft lite kontakt på fejjan och pratat om att det vore kul att göra nåt samarbete nån gång. Förutom videon har hon stylat mig på två omslag och några pressbilder. Tycker hon är grym!

Vilka är dina stilikoner? Varför?

– Grimes igen, och Björk. Båda två kan pendla mellan extremt chilla kläder som typ bara en tröja och jätteexcentriska grejer utan att man tycker att det är konstigt! Och Cher var min stilikon när jag var liten, tyckte hon var coolast på jorden.

unspecified

Vilken affär är du i i videon?

– Det är på Kina Li i Skanstull. Jag hade aldrig varit där tidigare, men det är ju världens bästa affär! Har köpt 3D-kattbilder & ingefärsgodis där bland annat.

Är det samma affär som Dolores Haze har i sin video till ”The Haze is Forever”?

– Haha, näe tror affären dom hänger i ligger på Kungsholmen.