EMMA VERONICA JOHANSSON

LITEN AMY WINEHOUSE-RANT

amy-winehouse-gaultier

 

Så minns jag henne fast det är inte hon. Det är Gaultiers couturevisning våren 2012.
Idag har jag lyssnat på Amy Winehouse hela dagen. Häromdagen sa en musikintresserad vän, ett sånt EX vad det nu spelar för roll (kan du gissa vem/vilket?? du vinner i-n-g-e-n-t-i-n-g, haha *chuckles*), att Amy gjorde ”mainstreammusik”, jag fattade inte vad han menade först + vem använder ens det uttrycket (sorry, baby. eller är det så ute att det är INNE? betyder min oförståelse för ordets trendighet att jag är så ute att jag är inne att jag är fri från ordnervorositetens bojor?? inceeeeeption?!?). Men det kanske är sant, hon ba hej här är en spectoresque, catchig durmelodi och nu ska jag sjunga om heroinmissbruk och heartache från helvetet på den. Hur som helst. Jag älskar Amy. Jag har ett par nude ballerinas på mig as I write faktiskt (spetsiga med ankelrem, så inte likadana men ändå) och de börjar faktiskt se riktigt skabbiga ut. Får man säga skabbiga eller är det förbjudet, känns som det eventuellt är det? De som har skabb ”kan ju inte hjälpa det”. I alla fall inte i länder där vi inte har fri sjukvård och så. DE, menar jag, ursäkta ursäkta. ”VI”, haha, dum jag är ibland!

 

BEACH MARKS m.m. *PLUGGAR LITE*

IMG_5261

 

Bilden föreställer en råtta jag köpte på FAO Schwartz i New York en gång när jag var mycket isolerad och tänkte att ett decimeterstort gosedjur säkerligen skulle hjälpa. Det gjorde det, en aning. *it’s a kind of magic*

 

”Det första steget vid utmattning är steg I, vilket utgörs av en initial spricka som ofta börjar vid en repa på ytan eller en inre defekt såsom en inneslutning. I steg II växer sprickan lite för varje cykel som den utsätts för. Ytan får små millimeterstora böljeslagsmärken (kallas på engelska för beach marks och skall inte förväxlas med striations som är mikrometerstora), det vill säga en räffla för varje cykel som sprickan vuxit (se figur 1). I steg III, när sprickan vuxit tillräckligt mycket alternativt om sprickan utsätts för en större last, sker ett plötsligt, katastrofalt brott.”

 

Jag råkade hamna på Wikipedias sida om Hållfasthetslära när jag letade efter en annan sak (hemlig), stycket ovan är från sidan om utmattningslära/materialumattning. Så vackert att jag tappade min chipskorg (känns lite Mexiko med korg, alla vet jag älskar Mexiko) och bara…. Fällde en tår. Min mamma är någon form av ingenjör, jag kanske har det i mig (hoppas inte. skojar. vem vet, det är som det är.)? Så mycket poesi i detta påstått kalla, kala, döda!

 

”Hållfasthetslära är en teknologisk disciplin som beskriver förhållandet mellan mekaniska krafter och deformerbara kroppar.”

 

Slut för SYO-stunden för idag! (Oops, råkade jag avslöja att jag är typ 30 nu…? SYV? Studievägledare?)

 

 

GOD MORGON ALLESAMMAN(S?)!

tumblr_m2jkf3NWld1qc9gpro1_500

 

Jag tror att jag är inne i en researchperiod av mitt liv. Jag tänker på 1000 saker men får panik av att ens skriva en mening på en post-it. Vem fan har post-its hemma, lol? Eh, jag…. :(. *piercing snett under läppen, hihi* Fattar ni ens hur jobbigt det är att bara skriva med sig själv som utgångspunkt hela tiden? Om man vägrar skriva om jobb (alltså, jag kan inte göra det, man gör inte så) eller fest (vill inte ni ska tro jag är alkis eller hänga ut mina vänner + vi har inte såna mysiga internetvänliga picknikar med rosé som såna BLOGGARE har, vi är galna, helt mental) så återstår bara mina innersta tankar och känslor och unleashar jag de finns det inget återvändo! Jag är även beyond en point i mitt liv där jag ser någon form mening med att raljera kring vad dittendatten visade på catwalken (no offence to the ones who do) och tro att det spelar någon som helst mening nu när vi står inför ett stundande världskrig. Visserligen så är ju kultur, njutning och kärlek det enda som spelar någon roll nu när katastrofen är oundviklig. Jag är i en transition period, vi får se vilken Emma som kommer ut på andra sidan maskhålet. Kanske startar en KÄRLEKSBLOGG!

Det som återstår just nu är att behöva ha en teori om, analysera och plita ned en rad om livets mening varje dag! Lätt som en plätt!

 

Bilder på Kelly Bundy när hon kastar konfetti på sig själv är ju bra, eller hur?! Weeeeiiih!

FÖRSTRÖELSER, FÖRSTRÖELSER.

dardelmoderna

 

Igår var jag på Moderna Museet med min vän Rosanna (kanske mest känd i min blogg för att jag anställde henne som min doppelganger på Daytime Sessions förra året när jag hellre åkte till landet än gick dit själv). Som ni redan vet så älskar jag Nils Dardel, mycket nöjd med detta tilltag.

 

sneaky

”Svenska Baletten gör en tolkning av Lagerkvists enaktare Himlens hemligheter, och omdöpt till Maison de fous (Dårhuset) sätts verket upp  på Théatre de Champs-Elysées i Paris 1921. Dardel utformar scendekor och kostym och på scenen framträder en rad allegoriska figurer mot ett demonliknande väsen som hotar att förgöra dem. (…) I Dårhuset framträder en yngling som med tilltagande desperation frågar vad meningen med livet är. Överallt möts han av missförstånd och otrevligheter. Hans hopp om kärlek vittrar sönder och till sist mister han tron på mänsklighetens duglighet.”

fest2
fest1

dardeltavlor

”Dardel was an eccentric dandy with an unusual lifestyle. His character stood in the way of his artistic career – for many years, some critics considered him to be both superficial and trite. (…) His figurative style-blending of highbrow anf lowbrow subjects, and his mixture of earnestness and irony, were regarded as being in line with postmodernist theories.

Today, Dardel is a popular artist.”

whsikers

Några traumawhiskers som växte ur mitt huvud, som jag vägrat plocka bort. Nu gjorde jag det ändå.

contan

 

Bilder från ett jobb ur Contributor Magazines kommande nummer som låg på mitt golv i morse och som igår firades på Stockholms roligaste fest på mycket länge! Som Filippa uttryckte det: ”Det känns som att vara på fest i filmen Party Girl!”. Och det var så. Alla var där! Det var kul! Det var helfestligt! <3

AQUA LIMONE-TRÖJOR, ÅSIKTSSELFIES & ANNAT SKIT I MITT HUVUD

asiktsselfie

Idag har jag utnyttjat mina medborgerliga och demokratiska låtsasrättigheter, skojar lugna er, och varit och röstat. Nu tänker jag posta en bild på insta med min valsedel of choice ca 35-gradigt lutandes ut ur ett kuvert, DET ÄR LAG PÅ DET!

 

Skämt åsido, det är fint och få förunnat att man kan vara öppen med vilka man röstar på men det är besynnerligt (nu kan det visserligen vara min instagramfeed som inte ger en ärlig bild) att det bara är FI:s väljare som väljer att göra detta. Vad handlar det om? Att visa att man röstat ”rätt”? Att visa sina peers att man inte avviker? Är det nåt försök till grupptryck? Eller handlar det bara om att bevisa att man inte är typ SD:are i smyg? Haha, vad sjukt det vore. Behöver någon av mina vänner bildbevis för att jag inte är DET kan den fan dra, lol. En nära vän till mig (obs, expojkvän) hade ett roligt uttryck hon hade kommit på som hon kallade ”åsiktsselfies” som är när folk postar saefea åsikter som man vet inte stöter sig med någon och kommer generera likes och pr-mässigt framställa en i en god dager.

 

Nej, men seriöst, jag har inget emot att man berättar vad man röstar på, men varför just själva valsedeln, jag får typ ont i magen av det?? Kanske är det att jag tycker att man borde sympatisera med människor som inte har fria, anonyma val eller nåt? Som matinstagrams, tycker det är så jäva vulgärt på ett äckligt, malligt västvärldssätt. Säger som jag alltid säger ”Min favoritmat är MAT”. Hur som helst har man ju bara en röst var hur man än vrider och vänder på det, it’s called democracy bitches, look it up. Nä, jag skojar, jag är inte arg! Jag älskar alla! Även DIG! *blinkar med ena ögat*

 

Jag har inget emot FI eller Gudrun, men jag blir däremot lite rädd när det uppdagas via flera jag frågat som sagt att de ska rösta på FI varken läst deras partiprogram eller vet särskilt mycket om dem alls utan ”går lite på känsla”. Påstår inte alls att det är så i allas fall och nu råkar jag tycka att FI är ett ganska bra alternativ i sammanhanget, men men att en enda människa kan tänka sig att rösta på ett parti de egentligen inte vet något om är ju fan skitläskigt! Och jag har inget emot politiska debatter eller öppenhet, men just att fota av min valsedel känns ungefär lika privat som att lägga upp en bild på min livmodertapp. Jag visar gärna mitt engagemang på andra sätt (om jag nu hade sympatiserat med något särskilt parti men för mig var det snarare en fråga om the least worst option) men jag tycker fan inte att politik i första hand ska vara någon jävla cool subkultur. Eller jo, det kan få vara sexigt med politik, men man måste ju veta vad man röstar på också, inte tro att det är på lek. Jag kanske har fel, kanske är det jag och mitt rubbade intergritetsbehov som spökar, men jag tycker bara inte att det här med att stå upp för sina åsikter ska förväxlas med att man måste posta ett bevis på att man röstat på ett sätt som är förenligt med ens vänners, kollegors, sin katts åsikt.

 

Jag röstade på Vänstern, okeeej, är ni nöjda nu?!? Bild kommer inte. SVT:s valbarometer eller vad den heter, tyckte jag skulle rösta på FI men jag ville hellre rösta på dem, HÄPP.

 

Skärmavbild 2014-05-25 kl. 18.29.01

Såg just denna, hahhaa, lol. Det var väl ungefär det jag menade, var bara tvungen att brodera ut lite så det verkar som att jag har en ”blogg”. Följ henne nuuu.

 

THE SKIRT OF SATAN

vinylkjol

Idag blir det mode för jag har hittat min drömkjol! Den är i barbierosa, stel lack och är PERFEKT. Det är första gången på väldigt länge jag hittat ett plagg som jag verkligen vill ha och som uppfyller 99/100 av mina kriterier för vad jag söker hos ett plagg och det faktum att den är sådär stel gör att det ser ut som att ett riktigt barbieplagg eftersom alla Barbies kläder är helt stela eftersom hon är typ skiiitliten men ändå syr alla sina kläder i vanligt tyg, den tokan.

 

Min nya drömkjol råkar även hänga och dingla inne hos hetaste butiken (att diskutera, i synnerhet på Bon.se) just nu – American Apparel. För en enkel människa som mig själv innebär det bara att jag antagligen köper ett plagg av skitkvaliteét. För andra betyder det att man indirekt stödjer barnporr (?), vill att kvinnor ska ha lägre löner och färre rättigheter än män (?) och att man får skylla sig själv om man blir våldtagen när man har deras kläder på sig (tror jag, eller jag kanske bara missförstod som vanligt) . Tänkte att jag nu skulle roa er med en lista i punktform med diverse såna här personliga åsikter som är så poppis nu apropå denna vinglas-storm! Enjoy!

 

 

EMMAS LISTA MED RANDOM ÅSIKTER OM AMERICAN APPAREL SAMT KRINGLIGGANDE ÄMNEN:

1.

Annah Björk, alla trosor som inte är string är inte ”barntrosor”. Ville bara säga det, haha. Love you, bitch!

2.

Okej *harklar mig och tar på mig läsglasögonen*. Genusfotografen… Kan du vänligen sluta peka ut mig som ett offer i underläge gentemot dig, I don’t need your fucking pity och jag och mina medsystrar (nej, du kommer aldrig vara en av dem) kan och bör föra vår egen kamp. Du kan bidra med vissa saker, som att inte bete dig som ett manschauvinistiskt svin, men vänligen sluta dela ut ett pris döpt till Årets Sexist i form av ett guldmålat kvinnobröst för det finns inget fult eller skamligt med kvinnobröst, varken guldmålade eller omålade, och om du fortsätter kommer jag personligen inrätta och dela ut ett pris till dig som jag döpt till Årets fittavunds-douchebag i form av ett guldsprayat, manligt skyltdockehuvud med rött läppstift förpackat i ett gredelint kuvert. Jag tror att Genusfotografen brukar surfa in på American Apparels hemsida, fantisera om hur tjejerna faktiskt är 15, översvallas av skamkänslor för att sedan skriva ett inlägg om hur hemska AA är med syfte att rentvå sig från sin denna synd och skam som de onda AA fick honom att känna. Men det är bara en teori, har inga som helst belägg för detta. :)

3.

Jag tycker liksom många andra att vissa av American Apparels bilder är skitfula och töntiga. De är ofräscha, omoderna, tafatt effektsökande. De porträtterar även kvinnor på ett ensidigt och ganska menlöst vis men nu har vi tyvärr haft det dåliga omdömet att välja att leva i ett kapitalistiskt samhälle och då kommer företag som vill ha dina surt förvärvade pengar konsekvent visa de bilder de behöver visa för att du ska köpa deras skit. Det finns ingen stor konspiration. Det finns inte gott och ont. Det finns bara kapitalism. Har du gått på den jävla lögnen om att du påverkar orättvisor eller skeva attityder med ditt enda verktyg a.k.a. konsumtion – att shoppa eller att bojkotta, så slå dig genast fri från denna illusion så kommer jorden kanske inte gå under heller *trevlig bonus*. Personligen relaterar jag ungefär lika lite till AAs menlösa modeller som alla andra kedjors. Har aldrig stått på knä i ett vattenbryn, aldrig stirrat målmedvetet mot horisonten med en hand i en kostymbyxficka, aldrig gungat på en blomstergunga o.s.v., o.s.v. Men lutat mig fram i en minikjol med flit har jag fan gjort. Både i vuxenstring och ”barntrosor”. Dock såg jag inte enfaldig ut medan jag gjorde det. Hoppas jag, i alla fall. :/

4.

Jag ser inte vad ni ser och tycker inte att modellerna ser ut att vilja våldtas (really?? alltså, hur sjuk fantasi har ni?) utan tror att en bilds värde och symbolik definieras av dess sammanhang och detta är anledningen till att de som nu hatar American Apparel inte hatar t.ex. Tumblrqueens, amerikanska hipstertjejer eller för den delen vissa svenska bloggare som har liknande, i vissa fall exakt samma, estetik. Precis som att skönhet ligger i betraktarens öga så ligger sexualiseringen och skambeläggningen av den där.

5.

Låt mig upprepa – det är helt jävla orimligt att påstå att tjejerna i dessa bilder förmedlar att de vill VÅLDTAS AV ÄLDRE MÄN. Att utmåla AA som svarta fåret är okonstruktivt och går inte på något sätt till kärnan av problemet utan fungerar mer som en samvetescleanser för konsumenter, ursäkta jag menar MÄNNISKOR.

6.

Jag tror inte att AA’s målgrupp för dessa annonser egentligen är varken vuxna kvinnor eller pedofiler. Vuxna kvinnor, med vissa undantag, shoppar nog någon annanstans och jag gissar att pedofiler inte brukar ha magtopp på sig (men vet inte säkert). Jag skulle gissa på att målgruppen är cirka 19-åriga tjejer som vill se ut som tjejerna i annonserna. Som kanske vill utforska sin sexualitet, som vill testa att se vad som händer om man har ”klassiskt sexiga tjejkläder” på sig. Som har minikjolar. Och magtoppar. Som lutar sig fram med flit för att du reagerar när de gör det. Som tilltalas av AAs marknadsföring. Som köper där på grund av den, inte trots den.

7.

Bojkotta gärna AA men ta reda på varför du egentligen gör det och fråga dig själv varför du inte bojkottar allt annat skit när du ändå håller på. Har du bara en bojkotts-polett? Är uttrycket ”bojkott” kanske t.o.m. ett konsumtionshetsande uttryck som egentligen bara tolkas som att man ska gå någon annanstans och shoppa i stället för att kanske inte köpa alls?

 

 

Nog om den där jävla affären nu, vem fan bryr sig om den, nu ska vi prata om min kjol. Jag var och provade den i butiken häromdagen, den har nåt inbyggt fel som gör att alla exen spricker i tyget precis nedanför dragkedjan eftersom de bara lagt en raksöm i stel lack. Jag vill ha den ändå. Jag ska köpa den och ha på mig den resten av livet, och i framtiden kommer någon fråga mitt barn var den hittade sin kjol och då berättar den att kjolen är från nån affär som hette American Apparel som fanns förr-i-tiden.

 

FÖDELSEDAG, MATTRENDER 2014, FACEBOOK

danielpelikan

Igår fyllde Dana år och det firade vi på Facebook, ursäkta jag menade SÖDER, med alkoholfria San Franciscos och edible soil (som kommer bli huge, håll koll på det!) på Pelikan! Jag råkade säga Facebook igår när jag menade Söder eftersom typ alla mina FB-kompisar bor där haha, ska börja säga det i stället fr.o.m. nu.

 

danielpelikan2

Grattis Daniel, 1* år!! <3

 

*ETT

LOVE AT FIRST PORSLINSÖGE-SIGHT!

cigarettspeldosa1

 

Häromdagen, efter ett möte i citykärnan (där jag ju så sällan är med anledning av att alla beter dig underligt där) så gled jag in på en av mina topp 3-Stadsmissionar, den vid kyrkan, och hittade väl inget intressant direkt. Stod typ och drog i sladden till nån gammal trasig X-box-konsol och ba’ jahaaaja, hur var det häääär då? samtidigt som jag lite lätt ifrågasatte varför det låg ett par boots i pleather *rysning*, en och en halv halv storlek för små, i min kundkorg. Mitt i denna loja konsumtionstristess hittade jag i alla fall EN en liten trälåda låda uppstaplad på en hemmagjord spegelpiedestal (ganska snygg, gillar spegelstilen, så italienskt lyxhem på 80-talet) och mitt öga (det som funkar) drogs direkt till dess lite halvdant utförda intarsior och fräsiga användning av olika träslag. Kollade undersidan och 75 spänn skulle de ha, tyckte jag var halvdyrt men överkomligt. Sedan öppnar jag locket och ser att det är en cigglåda med tre ställ som glider upp i samband med ovan nämnda lucköppning!…!!!!….!!!!!! KÖPER. Bootsen hamnade väl i nån låda med sladdar. Haha, vem säger ens boots, kängor är väl ordet du jour va?

 

cigarettspeldosa2

Åker hem, visar stolt upp min låda. Sedan upptäcker jag att den har en sån liten snurridull under – det är alltså en speldosa, en ciggspeldosa!! Älskar speldosor. Älskar cigg. Älskar allt möjligt, det mesta faktiskt, men denna kombon kändes som gjord för mig. Nu äcklas jag av att jag talar om en pryl jag just köpt på det här sättet, haha… Men jag älskar den, ni fattar ingenting, ni förstår inte mig buhu!! :( :(

 

Nä, jag skojar. Men kunde någon ha informerat mig om att jag behövde en sån här eller hade ni tänkt låta mig gå omkring olyckligt ovetandes om dess existens? Hihihihihiihih!!!!! *röker 3 cigg samtidigt*

 

 

IT’S A TIME REVERSING PROCESS

birdy2

Tjabba på er, Emma Veronica här!! Idag vaknade jag med solen i ögat och ba’ bitchslappade mig själv (och min nya sidekick ”hårfågeln” som jag inte tagit ut ur håret på 7 dagar nu, LOL, love u bitch) mentalt och rusade efter vad som kändes som 50 telefonsamtal till olika kosmetikkedjor ned naken till Lindex (plattan-remixen) och tjackade en Colour B4, bara världens bästa och mest mystiska produkt! Det framgår inte direkt av bilderna ovan men jag har nu gått från nån diffus, mörkbrun hårfärg, som inte alls är särskilt rolig till gothyn jag tänker sporta i sommar, till PURE FUCKING BROWN!! Efter 74 veckor (källa: instagram) som brunett känner jag mig redo att go non-hairsofisticated igen, för alla vet att min inre sofistikation är annoyingly stor så har nu tagit första steget mot någon form av blont igen…. Just nu verlar jag lite mellan grått och ljus askblond men vi får se. Min väninna Valterinna har hetsat kring detta länge, han är bl.a. grundaren till Emmas Blonda Svall, nån sjuk tumblr där han postar random blondbilder på mig. På bilderna ovan ser ni vad jag har på mig och hur jag är sminkad idag! Typiskt bloggmaterial, med andra ord! Puss puss!

 

Colour B4 fungerar som en tidsmaskin med en entréavgift 159 kronor. Den krymper de konstgjorda färgmolekylerna i den permanenta hårfärgen så att du kan skölja ur dem.