EMMA VERONICA JOHANSSON

AQUA LIMONE-TRÖJOR, ÅSIKTSSELFIES & ANNAT SKIT I MITT HUVUD

asiktsselfie

Idag har jag utnyttjat mina medborgerliga och demokratiska låtsasrättigheter, skojar lugna er, och varit och röstat. Nu tänker jag posta en bild på insta med min valsedel of choice ca 35-gradigt lutandes ut ur ett kuvert, DET ÄR LAG PÅ DET!

 

Skämt åsido, det är fint och få förunnat att man kan vara öppen med vilka man röstar på men det är besynnerligt (nu kan det visserligen vara min instagramfeed som inte ger en ärlig bild) att det bara är FI:s väljare som väljer att göra detta. Vad handlar det om? Att visa att man röstat ”rätt”? Att visa sina peers att man inte avviker? Är det nåt försök till grupptryck? Eller handlar det bara om att bevisa att man inte är typ SD:are i smyg? Haha, vad sjukt det vore. Behöver någon av mina vänner bildbevis för att jag inte är DET kan den fan dra, lol. En nära vän till mig (obs, expojkvän) hade ett roligt uttryck hon hade kommit på som hon kallade ”åsiktsselfies” som är när folk postar saefea åsikter som man vet inte stöter sig med någon och kommer generera likes och pr-mässigt framställa en i en god dager.

 

Nej, men seriöst, jag har inget emot att man berättar vad man röstar på, men varför just själva valsedeln, jag får typ ont i magen av det?? Kanske är det att jag tycker att man borde sympatisera med människor som inte har fria, anonyma val eller nåt? Som matinstagrams, tycker det är så jäva vulgärt på ett äckligt, malligt västvärldssätt. Säger som jag alltid säger ”Min favoritmat är MAT”. Hur som helst har man ju bara en röst var hur man än vrider och vänder på det, it’s called democracy bitches, look it up. Nä, jag skojar, jag är inte arg! Jag älskar alla! Även DIG! *blinkar med ena ögat*

 

Jag har inget emot FI eller Gudrun, men jag blir däremot lite rädd när det uppdagas via flera jag frågat som sagt att de ska rösta på FI varken läst deras partiprogram eller vet särskilt mycket om dem alls utan ”går lite på känsla”. Påstår inte alls att det är så i allas fall och nu råkar jag tycka att FI är ett ganska bra alternativ i sammanhanget, men men att en enda människa kan tänka sig att rösta på ett parti de egentligen inte vet något om är ju fan skitläskigt! Och jag har inget emot politiska debatter eller öppenhet, men just att fota av min valsedel känns ungefär lika privat som att lägga upp en bild på min livmodertapp. Jag visar gärna mitt engagemang på andra sätt (om jag nu hade sympatiserat med något särskilt parti men för mig var det snarare en fråga om the least worst option) men jag tycker fan inte att politik i första hand ska vara någon jävla cool subkultur. Eller jo, det kan få vara sexigt med politik, men man måste ju veta vad man röstar på också, inte tro att det är på lek. Jag kanske har fel, kanske är det jag och mitt rubbade intergritetsbehov som spökar, men jag tycker bara inte att det här med att stå upp för sina åsikter ska förväxlas med att man måste posta ett bevis på att man röstat på ett sätt som är förenligt med ens vänners, kollegors, sin katts åsikt.

 

Jag röstade på Vänstern, okeeej, är ni nöjda nu?!? Bild kommer inte. SVT:s valbarometer eller vad den heter, tyckte jag skulle rösta på FI men jag ville hellre rösta på dem, HÄPP.

 

Skärmavbild 2014-05-25 kl. 18.29.01

Såg just denna, hahhaa, lol. Det var väl ungefär det jag menade, var bara tvungen att brodera ut lite så det verkar som att jag har en ”blogg”. Följ henne nuuu.