EMMA VERONICA JOHANSSON

FÖRSTRÖELSER, FÖRSTRÖELSER.

dardelmoderna

 

Igår var jag på Moderna Museet med min vän Rosanna (kanske mest känd i min blogg för att jag anställde henne som min doppelganger på Daytime Sessions förra året när jag hellre åkte till landet än gick dit själv). Som ni redan vet så älskar jag Nils Dardel, mycket nöjd med detta tilltag.

 

sneaky

”Svenska Baletten gör en tolkning av Lagerkvists enaktare Himlens hemligheter, och omdöpt till Maison de fous (Dårhuset) sätts verket upp  på Théatre de Champs-Elysées i Paris 1921. Dardel utformar scendekor och kostym och på scenen framträder en rad allegoriska figurer mot ett demonliknande väsen som hotar att förgöra dem. (…) I Dårhuset framträder en yngling som med tilltagande desperation frågar vad meningen med livet är. Överallt möts han av missförstånd och otrevligheter. Hans hopp om kärlek vittrar sönder och till sist mister han tron på mänsklighetens duglighet.”

fest2
fest1

dardeltavlor

”Dardel was an eccentric dandy with an unusual lifestyle. His character stood in the way of his artistic career – for many years, some critics considered him to be both superficial and trite. (…) His figurative style-blending of highbrow anf lowbrow subjects, and his mixture of earnestness and irony, were regarded as being in line with postmodernist theories.

Today, Dardel is a popular artist.”

whsikers

Några traumawhiskers som växte ur mitt huvud, som jag vägrat plocka bort. Nu gjorde jag det ändå.

contan

 

Bilder från ett jobb ur Contributor Magazines kommande nummer som låg på mitt golv i morse och som igår firades på Stockholms roligaste fest på mycket länge! Som Filippa uttryckte det: ”Det känns som att vara på fest i filmen Party Girl!”. Och det var så. Alla var där! Det var kul! Det var helfestligt! <3