Frida Vega Salomonsson

Blood orange, lime & beetroot juice

Både jag och M har varit sugna på en råsaftcentrifug, det ser ju så jävla glassigt och najs ut att kunna stoppa i ungefär vad som helst och så bara *tada* en juice. Men har inte riktigt tagit tag i det ännu då det dels känns bökigt att behöva diska så många delar när en inte har diskmaskin.

Och sen bor en ju på en handfull kvadratmeter och jag vägrar ta in en enda pryl som inte är vettig, framförallt om prylen som i det här fallet är väldigt stor och ändå bara har en funktion.

 

Så nu har jag börjat göra enklare juicer med stavmixern istället! Du kan stoppa i lite vad som såklart. Men eftersom vi jobbar med en mixer nu så är det bra om mycket juice kan pressas ut enkelt ur frukten. Du kan såklart göra något lite hårdare också, som typ en morot, men då vill du nog inte sila bort bitarna sen, för då blir det liksom inget kvar.

 

Den här omgången så körde jag nedanstående ingredienser. Väldigt vagt recept jag vet, men det är ju verkligen en smaksak. Ta lite åt gången och öka på om du vill ha mer av något.

Två blodapelsiner
Lime
En kokt rödbeta
Lite ingefära
En skvätt vatten

 

Skala, skär upp och ta bort kärnor. Mixa allt ordentligt så att bitarna av frukten blir så små som möjligt. Nu kommer allt vara en enda gegga av juice och fruktkött, så det är lite smaksak hur mycket fruktkött då vill behålla i juicen.

Antingen dricker du geggan som den är, gott det med. Men jag tycker det är lite för mycket, så jag vill sila lite, men ändå behålla endel fruktkött. Det är lite slösigt och du missar att få i dig massa bra grejer om du slänger allt.

Du kan använda en sil som du använder till att hälla av vatten från pasta tex. Eller om du verkligen vill ha bort att kött så kan du ta en bit tyg och sila igenom och klämma ur juicen.

 

Sådär klart! Bästa grejen att bjuda någon på om du gör en fin helgfrukost, eller bara bjud dig själv för den delen. Eller ännu hellre en trist tisdagsmorgon om du släpar dig upp en kvart tidigare än vanligt. Du kan såklart även hälla upp i en flaska och ta med dig.

You can make a simple juice at home with just a normal mixer. Try blood oranges, beetroot, lime, ginger and a little bit water. Strain off some fruit pulp and drink it. Easy.