Frida Vega Salomonsson

BON + Vassa Eggen

 

 

 

 

 

 

 

Igår förmiddag så hängde jag med Stefanie hos Bon och kikade igenom det material jag fotade i Tokyo. Har ju inte lagt upp så mycket bilder därifrån eftersom jag bara fotade analogt som kommer komma upp som en liten resedagbok på Bon istället!

Plockade på mig ett ex av senaste tidningen också, herregud vad fin. Så jävla fint foto genom hela, här ovan är några fula snaps på bilder jag gillade. Framförallt framsidan är så magisk.

Sen promenerade vi bort till Cheap Monday som hade pressvisning i sitt showroom, men där var jag för peppad på att hänga med Stefanie och Linn att jag helt glömde fota.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När jag kom hem så plingade det på dörren och jag fick den här stora trälådan med mat! Att få olika bud är ju det lyxigaste med att ha blogg, men bud med mat slår allt. Det var svensk, ekologisk och KRAV-märkt kyckling från Reko ihop med råvaror för att laga ihop allt! Kycklingar som kan gå ute och picka, får växa upp i egen takt och äter ekologiskt foder fritt från antibiotika och GMO-manipulerade växter.

Fint, så som det ska vara. Jag var vegetarian i två år och jag och M äter mest vego/veganskt här hemma, de flesta recept jag lägger upp här är vego. Men jag äter definitivt kött också. Jag har inga problem med att äta kött i sig, utan för mig ligger problematiken i hur köttet en äter har framställts, djurhantering och att vi konsumerar helt orimliga mängder.

Är ju delvis uppväxt på landet, alltså liksom landet på riktigt. Att köpa ägg av grannen, vara med när kalvar fötts, sysslingar som jobbar med att köra traktor och åkrar utanför fönstret. Där vänner har sina egna kor som de föder upp och slaktar för egen konsumtion, som en klappar på i hagen när en hälsar på.

Jordbruk och bondgårdar är väldigt naturligt för mig. Men visst är det svårt och om en inte har vänner med höns utanför dörren så är den typen av eko och närproducerat tyvärr ofta dyrt och en klassfråga. Det är så viktigt att det dyker upp alternativ.

 

 

 

 

 

Det finaste var ju lergrytan från Cervera som följde med! Har ju haft tekannan på köksbordet så länge, så nu städade jag undan den och satte dit grytan. Tänker att när den inte används kan den få bo här och funka som skål för frukt och grönsaker. Så fin.

 

 

 

Efter lite jobb hemma och lämna in negativ till scanning, jag kan göra det ok hemma men behöver bättre filer för några bilder som jag ska printa ut på måndag. Så gick jag till Vassa Eggen där de körde Lobster Shack middag! Just nu är det hummer-tema där så vi fick prova igenom menyn, dog.

 

 

 

 

 

Primrose och Wasima = 100% bejb.

 

+ Så fina frågor i Q&A inlägget jag postade igår, pepp på att svara! Om du har något du undrar över så fråga på i kommentarsfältet här <3

 

Snaps from yesterday. Meeting at Bon, In love with the new printed issue! When I got home I received a box filled with food from Reko Kyckling. And then later in the evening dinner at Vassa Eggen.