Frida Vega Salomonsson

Butternut squash tacos

Igår begav jag mig mot söder för att hänga och äta middag hemma hos Frida. Vi har inte setts på några veckor så vi inledde med ett glas cava som blivit över från helgen och terapisamtal på soffan om saker som skaver i livet, jobb som krånglar och vänner.

 

Frida har så himla fina kläder jämt så sen visade hon upp sina senaste fynd som hon ska ha på sin lillebrors student på fredag.

 

De här skorna tex från & Other Stories!

 

 

Sen begav vi oss till Ica för att handla ingredienser till butternut squash tacos! Frida såg störigt cool ut. Första gången jag testade, garanterat inte sista. Häng med nu!

 

Det är ungefär som vanlig tacos så det är bara att ha i vad en gillar! Vi köpte avocado, lime, rödlök, silverlök, chili, granatäpple, butternut squash, sallad och koriander.

 

Börja med att skala och skära pumpan lr vad det nu är, i tärningar.

 

Sen kom Patrik hem! Och med sig in genom dörren hade han en…

 

Helt ny Bianchi! Så lycklig och stolt haha.

 

Så sjukt fin. Skickade en bild till M som blev himla avundsjuk haha.

 

Tillbaka till maten! Häll i tärningarna och lite vitlök i en stekpanna. Obs det ska inte stekas hårt, utan rör runt och låt stå länge och liksom lugnt bli mjukt.

 

Sen kan du krydda den lite, Patrik hade tex peppar, cayennepeppar och paprikapulver.

 

Hacka lite grejer du vill ha till, tex rödlök är najs.

 

 

 

Guacamole är ju det bästa som finns. Vi blandade avocado, chili och silverlök tex.

 

Squeeza i lime, mycket lime.

 

Här har jag precis instruerat Patrik i hur en enkelt får ur kärnorna i ett granatäpple. Att fylla en bunke med vatten, föra i en halva ner i skålen och i vattnet pilla ur kärnorna med händerna.

Då skvätter det inte runt utan kärnorna faller ner i botten av skålen och det vita köttet flyter upp till ytan och kan tas bort. TADA!

 

Skär feta i tärningar och ta fram turkisk yoghurt.

 

 Sen geggar du ihop yoghurten och fetan till en röra!

 

GOTT. Alltså och ena sidan skulle jag äta vad som helst som toppats med koriander, lime och chili. Men det här var verkligen bästa ever.

 

Jag menar, kolla på denna beauty?

 

Sen var vi supermätta, drack öl och pratade om LIV I RYMDEN. Ni ser ju blickarna här, såhär ser en ut när en pratar om rymden, uppgivna av att försöka ta in universums storhet lol.

 

 Sen inspekterade vi cykeln lite närmre och sen åkte jag hem! Fin måndag.

→ I had dinner at Frida and Patriks place yesterday! Butternut squash tacos, to be precise, and it was fucking divine. Just peel and cut a butternut squash and heat it up and sprinkle some pepper, cayenne and chili over, instead of having meat. You can eat it with whatever you want. We made guacamole with avocado, onion and chili. And mixed feta with yoghurt. And cut up some red onion, koriander, pomegranate, salad and lime.