Frida Vega Salomonsson

Cacao raw balls

 

 

 

 

 

 

 

Kände att dessa inte fick tillräckligt med attention när de bara nämndes i förbifarten nyligen. Så här tänkte jag köra upp det i ditt ansikte igen. Har ett gäng i kylen hela tiden, så tar jag några om jag är hungrig och håller på med mat eller ja lite närsomhelst egentligen.

12 st färska dadlar
2 dl blandade nötter
2 msk kokosolja
2 msk raw kakao
2 msk stark espresso
kokosflingor

Eventuellt: Någon nypa chia och havssalt.

Börja med att mixa nötterna, jag gör på cashew, för att jag gillar det och är känslig mot vissa andra nötter. Men du kan peta i lite vad du vill! Sen slänger ju i resten, mixar, rullar bollar och doppar i kokos. Espresso är valfritt, men det är som en gör vanliga chokladbollar, lite kaffe är najs att blanda med. Du kan ta vanligt kokkaffe osv också.

Dates, cashewnuts (or other nuts), coconut oil, raw cacao, espresso and roll in coconut flakes.