Frida Vega Salomonsson

Chiapudding med kokos

 

Äter ju bananpannkakor minst en gång om dagen, så dags att utöka fantasin ett snäpp med fler recept som tar max fem minuter att göra. Har ätit chiapudding både i Berlin och när jag brunchade med Chris för någon vecka sedan, så när jag hittade chiafrön på mataffären så köpte jag ett paket med mig hem.

Det geniala här är att du kan göra satsen i en burk eller skål på kvällen och sen när du vaknar tar du bara fram den ur kylen och lägger på någon topping och äter. Sjukt skönt eftersom jag av någon anledning alltid lyckas ha bara fem minuter över innan jag måste springa till bussen. Även perfekt att ta med om du gör den i behållare med lock.

Du blandar helt enkelt bara ingredienserna i en behållare och ställer i kylen några timmar. Det här med chiapuddingar kan ju varieras i all oändlighet, men såhär gjorde jag denna gång. Hällde även på en skvätt mandelmjölk innan jag slevade i mig. Det är inte direkt supergott i sig, utan krydda och toppa med najs grejer.

Pudding
1/4 dl Chiafrön
2 dl koksnötsmjölk
En nypa havssalt
En nypa vaniljsocker
Lite agave sirap

Topping
Koksflingor
Raw cacao
Ekologisk banan
Lite mandelmjölk

Chiaseeds, coconut milk, sea salt, agave syrup, vanilla. Topping, coconut flakes, raw cacao, banana & a little bit of almond milk.