Frida Vega Salomonsson

En arbetsdag med Nim

 

 

 

Imorse var jag på möte hos Acne och träffade en ljusassistent som jag förhoppningsvis ska jobba med på ett projekt framöver. Plåtar man utomhus så använder man sig ju av solljuset som ljuskälla, eller så kanske du som fotar har en blixt till kameran. Antingen inbyggd eller en extern, som du kan sätta på som extra ljus utöver det befintliga.

När det är lite större plåtningar i en studio så måste man ju skapa ljuskällorna själv. Och beroende på hur man gör det och med vilka typer av lampor eller blixtar, så kan man få fram en miljon olika resultat. Så då är det skönt att ha en person som bara kan fokusera på att ljuset blir rätt. Så kan jag fokusera på modellen med poser och vinklar.

Sen drog jag hem till Nim och jobbade, kul när man har personer att sitta med när man frilansar. Det blir lite mindre ensamt. Plus att man kan gosa lite med fluffiga Haku när allt i datorn blir för tråkigt.

Det är så kul att se allt Nim gör nu, hon håller ju på med film som regissör och har börjat assa på större produktioner. Är så stolt över henne och så jävla nyfiken på allt hon kommer hitta på framöver.

→ I’m freelancing for home, so it’s always nice to hang out with other freelancers and work together. So today went to Nim and edited images and answered email from her bed. Taking breaks once in a while to cuddle with her bunny Haku.