Frida Vega Salomonsson

En lista + Ny podd

4ever selfies på Bahamas i somras.

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
På den privata stranden i Lyford Cay Club på Bahamas. Haha sorry, but not sorry. Då skulle mitt hår vara trassligt av saltvatten, lätt solbrända axlar, dricka kall öl i sanden och slira runt i golfbilarna.

Hur gammal är du?
21! Jag fyller 22 nu i januari och har som vanligt, bisarrt nog, mycket ångest över detta.

Hur gammal känner du dig?
Haha supergammal. Nä, men som 25 kanske. Obs, detta kommer mitt tjugofemåriga jag skratta rått åt.

Vad heter du i andranamn?
Jag heter Vega efter skeppet från Vegaexpeditionen, den första expeditionen som hittade och genomseglade hela Nordostpassagen. Sjukt spännande äventyr, du kan läsa mer på wiki här. Kan så mycket kul kuriosa kring expeditionen som jag kan berätta en annan gång.

Min mammas flicknamn är Almquist och vår släkting Ernst Bernhard Almquist, var läkare och lichenolog ombord på Vega. Ernst var tidigare ägare till vårt familjehus Ekvik i Västervik, där vi brukar fira midsommar och jul.

 

Såhär ser mitt kök ut. 

Vart bor du?
Jag är helt sjukt kär i min lägenhet. Det är en gullig och ljus sekelskifteslägenhet i Vasastan i Stockholm, någonstans mellan caféet Pascal och Hagaparken.

Vad är du på för humör just nu?
Är på bra humör men är lite trött, det händer mycket i mitt liv åt alla möjliga håll just nu. Vi får se hur saker och ting landar. Orkar heller inte med detta höstmörker, känner mig så kreativt oinspirerad.

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Sommar, saknar ljuset, snälla kom tillbaka.

Är du beroende av något?
Where to begin. Nä men jag tuggar tex väldigt mycket tuggummi, har alltid en påse Extra i fickan. Detta frenetiska tuggande är nog inte så bra för tänderna gissar jag.

Vilken är din favoritaffär?
Alltså typ ändå Ikea? Kan lätt hänga där i flera timmar och bara testligga sängar och äta varmkorv. Tycker också om Claes Ohlsson och pilla på alla små roliga prylar, teknikgrejer och snygga skruvar. Eller typ mataffärer!

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Jag är kvällsmänniska på alla sätt, både när det gäller att hänga med personer plus att jag jobbar bäst på kvällarna.

 

Kristofers lista. 

Vad har du gjort idag?
Idag, dvs igår, var jag tre timmar på Bons kontor. Bland annat kikade vi på idé till ett nytt format till siten som skulle vara sjukt kul och otippat. Höjdpunkten på kontoret är att kolla in listan på väggen över saker som enligt Kristofers magkänsla inte är ”Bon”. Sen så var jag och sprang i Hagaparken och hade lämning till Rum Design.

Vilket är ditt favoritgodis?
Choklad och surisar.

Är du blyg?
Nä det tycker jag inte att jag är. Men jag känner in sammanhang och personer, om jag är lite obekväm eller känner att jag inte riktigt kan läsa av, så kan jag bli lite tyst.

Har du blivit sydd någon gång?
Yes, jag har ingen blindtarm, den snodde de av mig när jag gick på mellanstadiet så har ett ärr på magen.

Vill du gifta dig?
Ja! Helst flera gånger. Hehe skoja…

Har du något smeknamn?
Typ inte? Kallas nog Frida eller ibland möjligen Vega.

Lista snodd av Sandra.

 

Sen så är ju veckans avsnitt av Flora & Frida uppe! Det är lite kortare än vanligt och vi har inte fått till ljudet riktigt hundra då det är första gången vi spelar in med Flora i San Fransisco. Vi pratar om när det är nice att vara tjej, vikten vid att ha kvinnliga förebilder och att skapa frizoner. Vi slaktar myten om att tjejer i grupp bara tjafsar och så berättar Flora om hur hon har det i Usa.

Avsnittet har vi gjort för att uppmärksamma Flickaplattformen, ett projekt som pushar olika aktörer som verkar för flickors rättigheter. De har just nu kampanjen #tjejkunnig där de samlar de in tjejers tankar, idéer och berättelser kring hur det är att vara ung tjej idag.

Lyssna på podden i webbläsaren, eller genom att söka på Flora Frida i din podcastapp (iTunes/Acast). Hashtagga gärna #florafrida så kanske du får en sån där gullig liten shoutout. För vi älskar ju att se vilka ni är och vad ni har för er när ni lyssnar på podcasten.

Och och och! Tack till alla som röstade på oss i Svenska Podcastpriset. Vi är så glada för vår tredje plats inom kategorin Livsstil! Även stort tack till Felix Berg för klippning, Frida Sundqvist för fotografi och Johanna Frostling för musik. Puss på er.

 

→ A list about me + a new podcast episode is out now.