Frida Vega Salomonsson

Grape & Diskbråck

 

 

 

För det mesta så sover jag fram till tio minuter innan jag ska gå hemifrån, hoppar upp och tar en banan i handen att äta påväg till tuben. Men imorse när jag vaknade insåg jag att jag dels hade tid att äta frukost, samt att vi hade roligare grejer hemma än bara havregryn. Annars är gröt och lingonsylt standard.

Andreas är hemma och mest sängliggande nu, då han har diskbråck för andra gången och väntar på operation. Det stod först mellan en mindre och en större operation, men det blir den mindre igen vilket känns skönt.

Tycker att det är rätt mysigt att kunna ligga och jobba med datorn på magen medan han ligger bredvid och tittar på serier. Men så himla sämst att han har så ont och att hans rygg krånglar så mycket trots att han är så ung och vältränad.

Gud vad vi båda gjort långa turer inom sjukvården iår. Min pappa brukar alltid säga att det tyvärr är så att man nästan måste vara frisk för att orka vara sjuk. Det tar så otroligt mycket energi och engagemang för att få rätt vård, hamna hos rätt läkare och få rätt diagnos eller medicin.

Alla kämpar vi med något, var snälla mot varandra. Och till dig som är ute och vandrar i psykiatrins eller sjukvårdens oändligt långa korridorer. Ge inte upp. Ring igen. Boka en ny tid någon annanstans. Rätt som det är så kommer du att hamna i rätt rum, hos en person som lyssnar.

→ I rarely take the time to make a proper breakfast these days, and when I do it’s often porridge. But this morning we happened to have a few nice things at home. Andreas is home all the time now, he’s got disc herniation and is waiting for an operation.