Frida Vega Salomonsson

HANNA & ASHKAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blir på riktigt rörd när jag kollar tillbaka på de här bilderna. I lördags fotade och filmade jag och Frida det här magiska bröllopet ihop. Hanna och Ashkan blev ihop när de var 16år gamla och sa nu ja till varandra, elva år senare. En kan ju börja böla för mindre. Fint också att de först hade en klassiskt svenskt kristen vigsel i kyrka och sen en traditionell persisk vigsel vid festlokalen.

Bland fotografer rankas att fota bröllop väldigt lågt, det är helt enkelt inte coolt. Men jag ÄLSKAR att fota bröllop, mixen av porträtt och att försöka fånga små ögonblick. En mamma som blir tårögd av ett tal, när paret håller händerna vid bordet eller ett litet barn som tröttnat totalt på allt och alla och börjar spräcka ballongerna.

Det är fruktansvärt slitigt att jobba femton timmar i streck såhär, det är tungt med utrustning och en måste ha full koll på programmet hela tiden så en inte missar något. Men jag gillar det, att allt är här och nu och att en får lösa allt så bra som möjligt. Det finns inte utrymme att pausa prästen och bah, ”ursäkta kan vi ta om det där en gång till”. Du har bara en chans på varje moment.

Gillar dock inte enbart porträtt, eller, det kan väl vara kul också. Men jag gillar heldagsdokumentationer som denna. Att få vara med när de gör sig iordning på varsitt håll, nervositeten innan, ceremonin, alla känslomässiga tal och fest. Har tre bröllop till i sommar och jag längtar verkligen efter var och ett, nästa är redan nu på lördag. Då gifter sig mina vänner Gustaf och Julia!

Om du ska gifta dig och letar fotograf, hör av dig så dricker vi kaffe och spånar! Tycker alla borde gifta sig, helst flera gånger, med samma eller olika personer, eller flera partners, oavsett religiöst eller om ens juridiskt. Utan bara för att kärleksfester är de finaste.

→ I shot Hanna and Ashakans absolutely beautiful wedding three days ago. I could seriously do only wedding for a living, it’s seriously the best. They got together when they were sixteen and said I do now, eleven years later. Hey kidz, thats love.