Frida Vega Salomonsson

HELLO x CHRISTINA

 

Vem är Christina?

Christina är 21 år, bor i Stockholm och ett barn av internet. Hon ser alltid arg ut fast hon e ganska snäll. I höst kommer hon plugga på komvux, leta lägenhet och nytt jobb och försöka att växa upp.

Vad har du för framtidsdrömmar?


Jag vill bli riktigt grym på någonting. Så pass att när nån nämner mig ska folk säga ”Är inte det hon som är bäst på att spela säckpipa?” typ.

Om du blev ledare över en sekt, vilka skulle dina fem budord vara som alla medlemmar tvingades leva efter?


1) Att dela med sig är att bry sig
2) Var snäll
3) Var öppensinnad
4) Stå upp för andra
5) On wednesdays we wear pink

I vilka stunder ger du upp hoppet om mänskligheten?
Varje gång jag tänker på hur vår värld är idag, som att världens rikaste procent äger nästan hälften av alla rikedomar. Det är så jävla inte okej. Ibland brukar jag och min bästis Elina prata om att människan kommer att dö ut en dag.

Då tittar vi på varandra och ler och säger saker som ”tänk hela stan fylld av växter över husen och en massa kaniner och renar som skuttar runt på gamla tunnelbaneperronger” och drömmer oss bort. Tycker att människan är så elak och orättvis att det faktiskt får vara nog nu.

 

 

 

Var hittar du inspiration till din stil?
I filmer och musikvideos från 90-tal och tidigt 00-tal, men mest inspirerad blir jag av mina vänner. Har dem på sig ett plagg som jag gillar så skaffar jag nåt likadant. Men min stil e överlag ganska konstant och tråkig. Jag bär bara svarta och bekväma kläder. Ibland känner jag mig galen och har på mig nåt vitt.

Vad är viktigt här i livet?
Att vara rebellisk och ha snälla kompisar.

Råd till alla out there som också vill våga flytta utomlands och bah dra?
Gör det!!!! Blir det inte bra så går det ju att ångra sig!! Det är såklart lättare sagt än gjort, det är lite krångligt och kräver ett visst kapital men om en har möjligheten så är det verkligen bara att köra på. Jag var så djävulskt trött allt hemma så då flyttade jag till en gård på landsbygden i England.

Jag var skitskraj innan men jag tror att det är bra att göra saker som en tycker är läskigt. Att göra saker ensam, att va på ställen där ingen vet vem en är och inte förväntar sig att en ska göra vissa saker eller va på ett visst sätt. Det enda jag gjorde då var att läsa böcker, kolla på skräckfilm, skriva dagbok, jobba på en pub, gå långa promenader och bara ha på mig mjukiskläder och jag kände mig jävligt lycklig av det.

Här har du utrymme att briljera med valfritt specialintresse som du sällan får chansen att glänsa med:
Jag kan massor om Thåström eftersom jag har varit dödligt förälskad i honom sen jag var 13. Jag vet till exempel att han har suttit i fängelse för vapenvägran (sexigt), att han har vart med i en tysk porrtidning innan han blev känd (mindre sexiga bilder) och att han blev tillsammans med Amanda Ooms när hon va typ 16 och servitris på en krog han brukade gå till, sen gjorde dem slut men hon har vart kär i honom i typ alla år sen dess och nu är dem ihop igen!!!! Man kan ju grina för mindre.

 

 

 

Vad är det dyraste du äger?
Kanske mina skor från Reebok som jag köpte för att ha på jobbet? Jag lägger aldrig speciellt mycket pengar på kläder och prylar, köper hellre mat och öl.

Hur skulle du bränna 50.000:- på en dag?
Köpa årskort på SL och fika på Pressbyrån.

Vad är feminism för dig?
Oj så mycket. Men en självklar grej är systerskapet. Att hålla alla tjejer om ryggen och stå upp för sig själv och varandra. Och att vara förbannad på dem som förtjänar det, det är sunt att få vara arg!!!

Bästa låten?!
Beväpna er – Ebba Grön

Vart hittar en dig på WWW?
blogg: http://pravda.blogg.se
instragram: @prav.da

→Since I love to take photos of and talk to people who are inspiring, lets do a few ”Hello X”. I take a polaroid and then let the person answer a few questions and do mood boards. Next one up is Christina! Translate here.