Frida Vega Salomonsson

HELLO x NICKI

 

 

Att fota samt prata med personer som inspirerar mig är det bästa jag vet. Därför tänkte jag låta lite personer jag gillar ta plats här i bloggen. Jag tar en polaroidbild som signeras, en lista fylls i och två mood boards. Hurra nu kör vi! Först ut är Nicki aka Groovy Nickz från det ökända bandet Dolores Haze.

Vem är Nicki?
Nicki är nyutexaminerad från designskolan Hyper Island och har precis gjort klart sin praktik på Cheap Mondays PR & Marknadsföringsavdelning. Hon är ganska blyg, fnissar mycket och skämtar alltid om bajs. Men Groovy Nickz är hennes alter ego som frontar bandet Dolores Haze, gillar att vara naken, shotta vodka och vara the center of attention.

Vad har du för framtidsdrömmar?
Min dröm är att känna mig framgångsrik. Jag är väldigt stolt över vad jag hittills har åstadkommit men jag strävar alltid efter mer. Jag hoppas att Dolores Haze fortsätter att växa och utvecklas, mest bara för att vi har så himla kul hela tiden och det är sällan det känns som ett jobb trots att vi lägger ner sjukt mycket tid och energi på det. Annars ser jag mig själv på en PR-byrå. Att jobba inom PR är så himla varierande och har ofta ett högt tempo vilket jag älskar!

Om du blev ledare över en sekt, vilka skulle dina fem budord vara som alla medlemmar tvingades leva efter?
1. Var snäll
2. Var snygg
3. Lek mycket
4. Var gränslös
5. Dela med dig

I vilka stunder ger du upp hoppet om mänskligheten?
T.ex. nyss när jag läste Gabriella Barks nya krönika. Hon lyckas på något sätt alltid överträffa sig själv? Den är så orimlig.

Var hittat du inspiration till din stil?
Instagram är nyckeln! Det finns så mycket bra där att hämta. Scrollar just nu Sita Abellans feed, hon spelar en av Rihannas sidekicks i BBHMM-videon! Hämtar även mycket inspiration från musiken jag lyssnar på. Nina Hagen, Boy George, Siouxie Sioux, Cherie Currie, Marina & The Diamonds…

 

 

 

Råd till alla out there som också vill bli rock star divas?
Det handlar bara om att ta tummen ur röven och sätta planen i verket. Jag började göra solomusik när jag var i nedre tonåren, experimenterade väldigt mycket och var medlem på poeter.se. Jag trodde jag var nya Kurt Cobain och ställde upp i en talangtävling som jag förlorade stenhårt och grät i en vecka. Kort därefter bildades Dolores Haze och då var vi 14 och 16 år.

Jag spelade bas på en gammal elgitarr och vi repade högst intensivt i en replokal på en ungdomsgård som var max 7 kvadratmeter. Vår första EP ”I Did Not Kill Sam” släpptes bara några månader efter att vi bildats och innehöll 4 låtar som vi än idag ibland spelar live. Rådet är att KÖRA och gör det med några du klickar med och kan tänka dig att spendera mycket tid med. Vi kände inte varandra innan Dolores Haze men idag är vi allra bästa vänner. Tack gode gud.

Vad är viktigt här i livet?
Att ta hand om varandra.

Här har du utrymme att briljera med valfritt specialintresse som du sällan får chansen att glänsa med: Jag vet mycket konstiga fakta om random kändisar. T.ex. att Billie Joe Armstrong från Green Day har storlek 39 i skor och att bloggerskan Foki är kompis med Mohombi och jag vet exakt hur hennes nya pojkvän ser ut (Det här var bara några exempel, jag kan mycket mer).

Jag älskar även att läsa Wikipedia-artiklar och läser dem ofta från början till slut. Kan därav mycket om kändisars uppväxt och om SJUKDOMAR! Jag lider av hypokondri vilket betyder att jag mycket ofta tror att jag har många olika slags sjukdomar även fast jag inte har en enda. Fast det kanske en inte riktigt glänser med?

 

 

 

Vad är det dyraste du äger?
Det mest spontana jag kan komma på är synten OP-1 från Teenage Engineering som förvisso ägs av hela bandet, men just nu kramar jag den! Den är dyr.

Hur skulle du bränna 50.000:- på en dag?
Jag skulle göra som i serien Portkod som gick på Svtplay. Då sms-lånade hon pengar, köpte sjukt mycket dyra kläder och checkade sedan in på ett dyrt hotell med sin bästis och beställde upp massa saker från roomservice. Det hade varit en bra dag.

Vad är feminism för dig?
För mig är feminism någonting väldigt självklart och jag gör mitt bästa för att dela med mig av den kunskap jag har om feminism till de som vet mindre. Det är allas vår skyldighet, tycker jag, och det mest simpla vi kan göra som feminister.

Bästa låten?!
Just nu, Froot av Marina & The Diamonds!

Vart hittar en dig på WWW?
Instagram: @groovynickz / Twitter: @groovynickz / Blogg: rodeo.net/doloreshaze

 

→Since I love to take photos of and talk to people who are inspiring, lets do a few ”Hello X”. I take a polaroid and then let the person answer a few questions and do mood boards. First one up is Nicki from Dolores Haze! Translate here.