Frida Vega Salomonsson

How to save a shirt

 

För några månader sedan köpte jag en skjorta från Cos som jag verkligen älskade, men efter bara någon gång så lyckades jag spilla på den. Classic. Försökte både det ena och andra men fläcken satt där den satt. Sen har den hängt i garderoben medan jag funderat på hur jag ska rädda den.

 

 

 

 

Var först inne på att bara sy över en liten lapp, till att försöka bleka eller måla vitt. Inte helt bra lösningar. Så jag plockade istället fram penna och en bit papper och skissade lite. Var först inne på bröst, men landade i annan form.

 

 

 

Tog fram nål, tråd och sax.

 

 

 

Skissade lätt på tyget över fläcken.

 

 

 

Började sy med långa stygn och tjock tråd.

 

 

 

Och nu ser den ut såhär. Ett gulligt litet snett broderi, som skulle ge IG på syslöjden. Men fint tycker jag.

 

→ How to save a white shirt that you love, but you’ve spillt on… I decided to embroider over the spot. All you need is needle and thread and do something you think looks nice.