Frida Vega Salomonsson

Studiobesök och Arktiska expeditioner

 

 

Idag började jag med studio besök hos Atlasgatan 10 igen, där Malin Gabriella Nordin, Alexandra Karpilovski, Tommy Svenningsson och Duda Bebek håller till. Vi ville ta en ny gruppbild för Nuda #2 där Ida aka Duda Bebek också var med.

Sen har jag hunnit med att ha form-möte med Moa Garpendal som är med och gör layouten för nästa Nuda samt kollat på en location för en plåtning nästa vecka. Samt träffat Hampus som pluggar media gör en tidning som gymnasiearbete, så vi pratade lite om att jobba med en tidning. Ha bah, har du några tips till andra som vill göra en tidning? Jag bah, don’t do it. Haha gud, sån stressångest med Nuda nu.

Sen på kvällen var jag på en tre timmars föreläsning om olika arktiska expeditioner på Nordiska Museet. Min morfar håller ju på och forskar om Vega-expeditionen, så han var superpepp att gå på det där. Han ska förresten ha ett lunchseminarium om Vega-expeditionen den 29e mars på Sjöhistoriska Museet, haha så cute. Han har liksom börjat med det här nu nyligen.

Vi hade en släkting som var med ombord, läkaren Ernst Almqvist. Min mamma är född Almqvist. Så han har foton och grejer från expeditionen hemma. Får göra ett bättre inlägg om det här senare för det är verkligen svinspännande. Och det är det skeppet mitt mellannamn kommer ifrån.

→ Studio visit with Nuda today with Malin Gabriella Nordin, Alexandra Karpilovski och Duda Bebek.