Frida Vega Salomonsson

Kläder

Shirt Hope, Pants & Other Stories, Shoes Nike.

Min garderob står i hallen och var inplastad i tre månader under badrumsrenoveringen, så de kläder jag velat använda under tiden har jag haft i sovrummet. Det betyder att de plagg som nu låg kvar i garderoben efteråt, låg där utan att jag saknat de sen innan jul.

Vilket innebär att de inte är värda att ha kvar och ta upp plats. Så har rensat ur allt, gett bort och sparat till två loppisar. Kommer vara med på en loppis vid Skofabriken den 30e och Vintagebloppisen den 31a.

→ Köp inte onödiga plagg från första början.
Det är så lätt hänt att köpa något är på rea, som nääästan ut som det där plagget du egentligen ville ha eller som var slut i din storlek så du tog en storlek större. The list goes on. Kläder du inte borde köpa men som ändå tar sig in i garderoben och bli liggande. Hittar du ett plagg? Ta en bild och gå hem. Om du fortfarande vill ha det dagen efter, gå och köp och älska det lilla tygstycket tills det faller samman.

→ Laga.
Ibland går ett favoritplagg eller skor sönder och du har inte hjärta att slänga och tänker att du ska fixa det någon gång. Och månaderna går. Lämna in till skräddare, skomakare eller plocka fram nål och tråd. Det går oftast snabbare än du tror. Att klacka om ett par skor eller byta ut en dragkedja är inte så dyrt.

→ Spara inte kläder som du inte använder.
Kläder som kanske har fel storlek, är trasiga eller som helt enkelt inte din smak. Ska ut. Om du är osäker, samla alla kläder du sällan använder och som ligger underst i hyllorna eller inhängda längst bak i garderoben. Lägg de i en kartong. De du sen inte hämtat upp från kartongen, förutsatt att de är för rätt säsong, på en månad. Lägg in i förråd, skänk eller sälj.