Frida Vega Salomonsson

Konstnärens visdomsord & lammet Curry

 

 

I veckans avsnitt av podden Flora & Frida så fokuserar vi på den konstnärliga processen. Vi intervjuar konstnären och powerkvinnan Cecilia Ömalm, som levererade minst tusen citat som jag vill brodera in och hänga upp på din vägg. Men det blir enklare logistiskt om du bara lyssnar direkt i podden.

Är verkligen så himla glad över det här avsnittet, det kändes som ett fucking privilege att få lyssna på Cecilia. Om hur hennes liv sett ut och hur hon känner att hon gjort allt i fel ordning, ”livet måste inte vara från A till B, utan kan kan gå från A till vilken bokstav som helst, and that’s fine!”.

Men även hennes tankar kring sitt eget konstnärskap och kreativitet, samt tips till er som vill ge sig in på en kreativ yrkesbana. Och hur hon själv tacklade beskedet över att inte komma in på den där konsthögskolan alla tror att en måste gå på. Men att ett negativt besked, kan vändas till något ännu bättre.  

Dessutom så avslöjar Flora handlingen i sin kommande roman och jag berättar om det känsliga mötet med kändislammet Curry. Lyssna i iTunes/Acast/Podcaster, eller här ovan direkt i webbläsaren.