Frida Vega Salomonsson

Linssoppa, Nicole & bubbel

Kolla vilket finbesök jag hade för några dagar sedan! Nicole kom förbi på lunch och att kika lite på en sak vi ska göra ihop. Så fett att få sitta och skissa på saker med någon som en tycker är så grym.

Hon kikade igenom mina spellistor på Spotify när vi skulle välja musik vilket höll på att bli slutet för vår relation. ”Anton Ewald med Begging?! Frida det här går faktiskt inte. Alltså varför?!”. Så krämade hon på Black Sabbath istället.

 

 

Sen här linssoppan har jag tipsat om förut, så himla god och jag är inte ens speciellt förtjust i soppor överlag. Häll i alla ingredienser, du kan välja lite vad du har hemma, koka och blanda. Sen öser du på med citron och koriander.

Samt kanske lite olivolja som fått stå och dra med chili och mynta, var någon som tipsade mig om det som topping sist jag delade receptet, så gott.

Love this lentil soup so much. Put all ingredients in a pot an cover with water, bring up to a boil and then simmer for 15 minutes or until everything is soft. Let it cool just a little bit and then blend it. Put some coriander and lemon on top. 

Red onion / Rödlök
Garlic / Vitlök
Red pepper / Röd paprika
Carrots / Morötter
Potatoes / Potatis
Red lentils / Röda linser
Salt / Salt
Pepper / Peppar
Chili powder / Chilipulver
Turmeric / Gurkmeja
Cumin / Kummin
Vegetable or Chicken stock / Grönsaks eller kycklingbuljong

Haha så tjurig/svår look, det blir så när en poserar. Skjorta Zara, Byxor Dr Denim, jacka Nakkna och skor H by Huson. Nya sommarskor som jag är rätt kär i. Och såhär kan en göra när bokhyllor inte räcker till, stapla tidningar och böcker på golvet istället.

 

Sen gick jag till Pressbyrån för att hinna knipa ett ex av tidningen Mama, inte vad jag vanligtvis läser haha. Men i det här numret har jag gjort ett hemma hos + intervju, så då måste en ju köpa ett nummer för att kunna spara.

 

 

Slutligen så kikade jag förbi Ibeyo som bjöd på middag och bubbel, fotade tyvärr som vanligt för lite. Det visades även upp delar från Weekdays sommarkollektion som en fick plocka ifrån. Sommaren är ju svåraste säsongen för oss som vägrar färg och mönster, men hittade ändå rätt mycket fint. På plats var även tex de ovan poserande Josefina och Marlene.

→ Nicole came over for lunch, posed, did a little thing for the latest issue of Mama & went to a little Weekday dinner.