Frida Vega Salomonsson

Måla & cava

När jag, Frida och Flora var klara på Bonniers Konsthall i lördags så gick vi hem till mig där även Nim mötte upp oss! Jag hade nämligen bjudit in till en pysseldag. En såndär grej en tänker på men aldrig lyckas få till ungefär. Vi skulle egentligen målat på tyg, men var för trött för att ro i hamn det projektet, det får bli nästa gång.

 

Vi hade blivit hungriga vid det här laget så Flora stod vid spisen och kokade havregrynsgröt, sen hjälpte hon till med disken. Alltså så jävla gulligt.

 

Först trängde vi ihop oss i köket medan vi åt och kikade på bilder och pratade om ”””ditten och datten””””.

 

För att sedan röra oss in till sovrummet där jag packade upp fina papper och grejer jag köpt på morgonen på Kreatima.

 

Obligatoriskt med kaffe såklart.

 

Nim hade med sig massa genomskinliga ark som vi hittade på kul grejer med, mer om det lite längre ner.

 

 

 

 

 

 

Alltså kolla vilket fint gäng.

 

Här skymtar ni vasen som jag köpte på Konstfack härom dagen.

 

 

Detta kan jag tipsa om till alla som vill göra fina grejer till sina väggar men som kanske inte är så duktiga på att rita. Det gamla mellanstadietricket, kalkera!!!

Bläddra i tidningar och böcker efter fina bilder och sen skissar du av bara, tada. Du kan ju även skriva ut dina egna bilder och kalkera av de.

 

 

 

Så himla fint. Antingen som det är mot väggen, eller häng bilden över något så bakgrunden skymtar genom plasten.

 

Sen korkade vi upp en flaska cava också, alla aktiviteter blir roligare om en adderar två glas cava nämligen. Flaskan kostar en hunka på systemet och glasen köpte jag på Myrorna för några mynt, billig lyx.

 

 

Alltså paletten i dessa två bilder, svart, vitt, beige. Jag och Nim höll på längst och målade, redigerade bilder och byggde hemsidor till klockan tolv på natten. Vi stannade bara upp för att kila ner och köpa upp lite sushi. Superbra lördag. Det här är dagens tips, bjud in vänner till pysseldag.

Ps. Är sängliggandes och spenderade natten på akuten, tänker inte beröra det hela mer än så. Men ville ändå kort nämna det, precis som jag kort ville nämna min mormors urnsättning. För att inflika att livet är mer än cava, fotograferingar och Bahamas.

→ I invited Flora, Frida and Nim over to paint and drink cava. So much fun.