Frida Vega Salomonsson

En onsdag, timme för timme.

 

 

 

→ 07.45
Älskar Berlin men alltså, hur skönt att få vakna upp i sin egen säng igen? Plus ärligt talat rätt skönt att få hela sängen för sig själv och välja precis själv när en ska släcka lampan på kvällen eller gå upp på morgonen, utan att något gulligt mörkhårigt bredvid kommer med egna önskemål.

M ska ju vara hemma hos sina föräldrar i Munich hela månaden för att fokusera på att plugga till sin sista tenta, sen kan han stoltsera med en färdig juridikexamen. Ändå rätt coolt.

 

 

 

→ 08.30
Klar att gå hemifrån! Min boxiga vita skinnjacka från Acne, en vit skjorta och ett fult trasigt paraply räddade mig undan regnet påväg till bussen.

 

 

 

 

 

→ 09.00
Morgonmöte + morgonkaffe hos pr-byrån awb om en grej jag ska plåta i slutet av nästa vecka eller så. Då är det så att de jobbar med olika märken och kunder och har tagit fram en kampanj eller liknande och hör då av sig till en om de tror att det jag gör kan passa projektet. Så visar de upp briefen och kikar på vilken känsla bilderna ska ha, locations, vilka som ska plåtas och vad bilderna ska anpassas till för plattformar.

 

 

 

→ 09.45
Hemma igen och dags för frukost, prioriterade att sova lite längre istället för att ta i tur med det innan första mötet. Jag gör typ samma shake varje morgon, pga så sjukt gott, mättande och bra grejer i. Byter ut grejer lite efter vad jag har hemma, men ungefär såhär brukar den bli.

Sojamjölk / Soy milk
Cashewnötter / Cashew
Spenat / Spinach
Banan (och / eller avocado) / Banana / Avocado
Chiafrön / Chia seeds
Kakao / Cacao
Chili / Chili

 

 

 

 

 

→ 10.30
Sen åt jag framför datorn och scannade in negativ som jag framkallade i Berlin. Dels bilderna på Ebba som jag postade igår, men även lite bilder från New York och annat.

 

 

 

→ 12.30
Fotade pressbilder på mat för Boqueria! De kommer vara med i lite tidningar framöver vilket är kul, inget slår att se bilder i tryck. Älskar ju Boqueria så himla mycket, firade ju min födelsedag här i början på året då jag fyllde 21år.

 

 

 

→ 14.00
Efter Boqueria åkte jag raka vägen till studion, det är Maceo Frost som är helt grym på film, som tog över de här lokalerna efter att en grönsakshandlare haft de. Allt var slitet, orange och nedgånget, så har de renoverat upp, byggt och målat. Såhär ser det första rummet ut som en kommer in i. Svor över att kaffefiltret var slut men hittade en skvätt snabbkaffe.

 

 

 

 

 

→ 15.00
Spelade in podd med den här bejben! Jag trodde att jag var väldigt opryd, men när vi snackade om onani i en passage blev jag så generad att jag höll på och dö. Alltså du kommer höra sen, lovar att micen tog upp ljudet av hur mina kinder blir panikröda.

Avsnitt nummer tre kommer ut nu på måndag hurra! Glöm inte att prenumerera på Flora & Frida, vi finns på tex iTunes och Acast. Vi har även precis blivit med hashtag, #floridapodd, fattar ni hehe Flooo’ Rida. Så Twittra eller Instagrama gärna med #floridapodd, så kommer vi hälsa och ge shoutouts till de som postat under vår tagg!

 

 

 

 

 

→ 16.00
Plockade liiite i studion, så stökigt pga vi har ju grejer kvar att fixa med. Men det tar sig! Kolla fina hyllan som vi satte upp för någon vecka sedan, där stod ju tidigare ett fult och trasigt litet kök. Plywooden på väggen är uppe för att täcka över ett hål, den ska målas vit och göras till tidningsvägg. Sen ska våra skrivbord och hyllan behandlas så de inte gulnar.

 

 

 

→ 17.00
Kände mig som ett jävla proffs när jag skruvade ihop mitt skrivbord! Ska visa hur fint det blev.

 

 

 

→ 18.00
Kom hem, lagade linssoppa som jag toppade med citron och koriander och bölade när jag tittade på den här dokumentärfilmen om Dagny Carlsson, 103 år, som föddes samma år som Titanic sjönk. Nu, hundra år senare driver hon en blogg med över en halv miljon besökare. ”Kom inte till mig och säg att det var bättre förr. För det var det inte. Nu ska jag leva lajban den tiden jag har kvar.” Se den på Svt Play här.

 

→OBS
Tusentals människor dör på flykt, drunknar i medelhavet och kvävs i farliga transporter. Men, miljontals människor överlever flykten och de behöver stöd, trygghet och ett varmt välkomnande. Om du har någonstans att bo och pengar till mat på bordet, så har du råd att sträcka ut en hand.

FN:s flyktingorgan UNHCR. Sms:a HAV150 till 72980 för att skänka 150 kr eller ge valfritt belopp på www.fnflykting.se.

Röda Korset. Sms:a AKUT 100 till 72 900 och ge 100 kr till Röda Korsets katastrofinsatser. Det går också att swisha valfritt belopp till 123 000 46 63.

Rädda Barnen. Sms:a Katatrof100 till 72911 för att skänka 100 kronor.

UNICEF. Sms:a LIV till 72 900 och ge 100 kr . Bankgiro: 902-0017, märk ”flykt”

 

What my wednesday looked like. Waking up in my own bed in Stockholm, getting dressed, going to a meeting, breakfast, scanning negatives, shot food at Boqueria, went to the studio and recorded a podcast with Flora.

Follow