Frida Vega Salomonsson

Moule frites + Sambos

 

(Personer som är trötta på kärlekskladd kan hoppa direkt till stycke fem)

Sedan kvällen vi träffades så har vi bara sovit isär någon natt. Vi sov ihop en vecka i sträck direkt, han fick en tandborste bredvid min efter några dagar. Någon natt ibland sov han hos sig, eller vi hos honom, men sedan första juli så flyttade han in ordentligt.

Det har skett så naturligt att jag nog glömt att berätta det, att vi varit sambos på riktigt i två månader nu. Han är den roligaste och bästa personen jag vet. Så trygg och jordnära. Att känna hans doft och hans hud mot min är det finaste jag vet.

Andreas jobbar med film och har produktionsbolag ihop med sin vän Tim. De är precis klara med en reklamfilm för ett casino som snart börjar gå på tv och den här filmen för Hyundai är det finaste de gjort i sommar.

Även om vi har lite olika referensramar så är det fint att kunna dela vad vi jobbar med. Att kunna få input, hjälp och att båda har förståelse för frilanslivet.

Igår så gjorde vi Moule frites till middag! Första gången jag gjort det, så sjukt gott och enkelt. Musslor i vitvinsås med pommes och aioli. Vi köpte ett nät musslor på mataffären samt lite annat till såsen. Det finns tusen versioner men såhär gjorde vi.

1 kg blåmusslor, färska i nät
2 dl vatten
4 dl vitt vin
1 st morot
1 msk fiskfond, koncentrerad
3 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 st gul lök
En skvätt matlagningsgrädde
Flingsalt

Skölj och borsta musslorna. Släng alla trasiga. Hacka lök, vitlök och morot och fräs det lätt i oljan i en stor gryta. Häll i vin, vatten och koncentrerad fond och låt det koka upp.

Lägg i musslorna och lägg på lock. Häll i en skvätt grädde, låt det koka i ett par minuter tills musslorna öppnat sig. De som inte öppnat sig slängs.

Ät musslorna och pommes fritsen med händerna, doppa i aiolin <3

 

→ Andreas moved in two months ago, I don’t think I’ve announced that officially haha. But it feels so natural that I forgot to tell you. We made Moule frites the other day, so good and easy so make.