Frida Vega Salomonsson

My new bathroom

Tänkte ju visa lite hur det blev med nya badrummet! Här på bilden syns hallen, sen är dörren till höger in till köket. Där i badrummet ser ni det pyttelilla handfatet med toaletten till höger. Sen in åt vänster ligger duschen.

Förut var badrummet verkligen inte kul att vara i. Gul plastmatta med smutsiga fogar som höll på att ramla av väggarna. Duschen var inte korrekt byggd, med synliga gråa avloppsrör rör och en onödig golvhöjning. Handfatet i duschen.

Bilderna på hur det såg ut innan är så fula att jag inte vill lägga upp de här så de förstör min feed haha. Så om du vill se badrummet innan, samt en planlösning över hela min lägenhet där jag ritat in ungefär hur den är inredd, klicka här.

 

Ganska enkelt, inga superspexiga lösningar. Men fräscht och rent. Det går inte att göra så mycket med ett badrum som inte ens är två kvadrat, men tycker att vi fick till det himla bra. Tidigare var handfatet här i duschen, men vi letade tills vi hittade det minsta handfatet ever som sen fick plats vid toaletten.

Testar just nu schampo och balsam från Kevin Murphy som har lila pigment i sig. Perfekt för mig som är grå/blond och vill behålla min kalla nyans. Plus fria från sulfater och parabener, som jag innan trott att mitt schampo från Lush var…

 

Denna body scrub alltså, gud. Älskar också tvålen med litelite scrub i, luktar så sjukt gott. Badrummet är så litet att det räcker med en tvål, så den får stå här i duschen hela tiden.

Viktigaste tipset för små ytor, ha inte dubbelt av något, prioritera ytan. Jag har heller ingen soptunna i badrummet, utan då får en gå fem steg in till köket och slänga. Men det är det värt för att kunna ha den lille golvytan fri från grejer. Då känns det större och är enklare att städa.

 

 

Sen på väggen ovanför toaletten sitter en stor spegel och på varsinn sida om den två marmorhyllor. Vi har preppat med eluttag osv för en hylla med dold förvaring ovanför spegeln, men det får bli senare.

Att det är så lite förvaring just nu har fått en att kompromissa, jag har inga krämer eller grejer som jag inte använder. Men sen har jag en låda i taket i hallen med saker som plåster, alsolsprit, solkräm osv. Saker som en ändå behöver ha hemma men inte använder dagligen.

 

Såhär förvarar vi toalettpappret! Det hänger i en nätkasse från handukstorken. Vill inte ha något på golvet eftersom det är så trångt och gillar inte toarullshållare, så det här blev smidigt. I Aesop påsen förvaras tamponger, tops och tandtråd.

Notera att det är precis samma nätväska som den Frida har när hon ska gå ut i inlägget nyligen. Haha, hon blev nästan lite förnärmad när jag först visade att jag hade samma väska som hon går ut med till mitt toalettpapper. Vet inte märket men den är köpt på Snickarbacken iaf.

→ A few photos from our new bathroom. You can find the before photos here.