Frida Vega Salomonsson

// Nike X JFS

Ni som följer mig på instagram, @fridavega, har redan kikat på detta. Mina nya pieces från Johanna Schneider x Nike. Första del av samarbetet  firades i Berlin för någon månad sedan om ni minns? Nu släpptes ytterligare några plagg som jag är så glad att jag fick hem.

 

Att jag sedan förra sommaren har förstått vad det innebär att träna, och sedan ett halvår verkligen gjort det till en vana i min vardag, har betytt mer än något annat för hur jag mår. När min kropp får ta i och jobba så spolas stress och ångest bort ur systemet och det får svårare att rota sig i bröstkorgen.

Dessutom älskar att känna att jag orkar mer för varje gång, får bättre kondition, balans och smidighet. Att verkligen ta i med musklerna och känna mig riktigt jävla stark. Att komma i kontakt med min kropp och lära mig vad den behöver och klarar.

 

Tricket är att hitta något som känns kul. Promenader och löpning är ju enklast och billigast, de flesta har ett par gymnastikskor hemma. Ladda ner en spellista eller lyssna på podcasts, jag gör det sist nämnda, på med skorna och gå ett varv.

Eller ta en fotboll under armen och möt upp ett gäng kompisar och spela. Om du har råd och möjlighet så kan du även köpa kort på någon anläggning, Friskis eller Sats tex. Annars gillar jag yoga, spinning, boxning, pilates, simma och att gymma.

Men i slutändan måste viljan att träna komma inifrån och viljan måste grundas på rätt anledningar. Inte att du av ren ångest tvingar ut dig själv på en joggingtur bara för att du fastnat framför en repris av Top Model.

 

Jag kan inte svara på hur jag hittade till den här mentala platsen, där träning blir ett hjälpmedel till mental och fysisk hälsa, istället för triggande och ett symtom på ohälsa. Det finns nog en massa samverkande orsaker. Och mina orsaker behöver inte vara samma som dina.

Men en väg kan vara att hitta något du gillar att göra med kroppen, simma, spela tennis eller kanske yoga. Att göra det och under tiden fokusera på allt det häftiga din kropp kan göra, att du med varje simtag kommer ytterligare en bit i bassängen eller att du under yogan hittar balansen ståendes på ett ben.

Att lägga tyngdpunkten här, på vad din kropp kan och det roliga du kan ha när du använder den. Istället för hur kroppen ser ut. Och att mat är bränsle för att den ska orka göra alla de där sakerna.

I love my pieces from the new Johanna Schneider X Nike collection.