Frida Vega Salomonsson

Olafur Eliasson & raw zucchinipasta

 

 

 

 

 

→ 08.30
Igår infann jag mig på Moderna Museet för frukost, sån himla lyx. Olafur Eliasson öppnar nu en stor utställning med Moderna och ArkDes och igår fick jag komma förbi på frukost och liten sneak peak. Så mysigt att tex Linn, Stefanie från Bon och Sara och Klara från Kobolt magazine var där!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

→ 10.00
Tyckte att det var mysigt att de höll på och slutföra det sista, det stod träboxar som konsten fraktats i och låg handskar och stegar lite överallt. Rekommenderar verkligen att gå och se utställningen.

Det är inte bara statiska objekt att betrakta på avstånd, utan verken är rumsliga och något en kliver in i och upplever fysiskt. Vill inte berätta för mycket. Men det finns allt ifrån vattenfall med regnbågar till att uppleva hur det är att se i endast två färger.

Ljuset i utställningen är ju verkligen speciellt i vissa rum, som en del av verket och otroligt coolt. Men pratade med Linn om hur vi generellt har synpunkter på ljussättning ur ett Instagram perspektiv, alla som kämpar för att få den optimala mobilbilden vet att ljuset är allt hehe.

Linn föreslog min framtida yrkestitel, ”Instagram light coordinator”. Njuter inte så lite av att se det visitkortet framför mig. Tycker generellt att butiker och event som vill att personer ska sprida bilder på sociala medier kan steppa upp sitt game i att skapa ljusförutsättningar som optimerar bra bilder. Obs helt seriös.

Skaver i hela kroppen när ljus inte är ordentligt genomtänkt, vi var på ett museum i Tokyo som hade TRE olika temperaturer på ljuset, från olika håll på vissa ytor. Och då ej som en curated del av upplevelsen utan bara för att de är sämst.

 

 

 

→ 11.00
När jag kom hem hittade jag ett kuvert med mitt nya SAS Silverkort, gud så töntigt, men blev ändå lite stolt. #lifegoals på att få ett guldkort ändå.

 

 

 

 

 

 

 

→ 13.00
Sen mötte jag upp Jaan som jag gör Paper Light med för möte på Pascal. Paper Light är nu slutsåld online, för jag har inga ex kvar hemma på golvet! Den går nu bara att köpa hos våra återförsäljare. Fotografiska, Pascal, Papercut och Konst-ig i Stockholm. Samt Vallgatan 12 i Göteborg och Westberlin i Berlin. Samt vår senaste återförsäljare Dr Denim, så nu kan PL även köpas i deras butiker i Gbg och Stockholm!

Första mötet för att påbörja resan mot vårt tredje nummer. Gud vad fett, är så peppad. Det går att skicka in submissions för PL #3 till, [email protected] Men obs, för mig är det inte så relevant med vem du är och vad du gjort tidigare, så det behövs ingen lång introduktion. Jag är endast intresserad av det du skapar. Så bifoga bara en mapp eller pdf med bilder som du tror kan passa vår estetik och känsla.

Bilder som kanske inte passar in hos oss just nu betyder inte att de är dåliga på något sätt, utan enbart att kanske formen inte är vad vi söker just. Men skicka gärna! Tusen tack till alla som redan mailat, jag är dålig på att svara men kikar på allt och återkommer om det skulle matcha oss just nu, annars sparas era mail tills framöver.

 

 

 

→ 14.00
På andra sidan gatan från Pascal ligger ju Myrorna så brukar kila in där efter jag druckit kaffe. Hittade den här lilla kannan och skålen från samma tillverkare som min älskade tekanna! Som ju skymtar fram på bilden här under. Formgivna av keramikern Bror Börsum. Vill gärna hitta fler från serien, om du sitter på något hemma så tipsa gärna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

→ 15.00
Lagade en helt magisk raw tomatsås med zucchinipasta! ”Pastan” gör du på zucchini och här är den rå, men du kan även fräsa den i olja i stekpanna eller koka den om du vill ha med tillagat till andra rätter som substitut för pasta.

Tomatsåsen
4 tomater
3 soltorkade tomater
2 dadlar
1 röd paprika
1 dl basilika
1 cm röd chili
1 vitlöksklyfta
1 dl valnötter
1 msk japansk soja
Salt och peppar

Pastan
En zucchini
Citronsaft
Olivolja

Hyvla zucchinin fint med en osthyvel eller liknande. Jag har någon sorts grönsakssvarv som jag fick av Jane i New York, det blir mest likt spagetti då. Eller zoodles som jag och M kallar ”zucchini pasta”. Haha älskar det ordet, så gulligt.

Låt strimlorna marinera i citronsaft, olivolja och lite salt medan du gör tomatsåsen. Mixa allt utom hälften av valnötterna. Smaka av med salt och peppar och tillsätt sedan resten av valnötterna. Pulsa lite med mixern så att det fortfarande blir lite småbitar kvar i såsen.  Strö över lite hackade nötter, soltorkade tomater och basilika. Klart!

 

 

 

→ 17.00
Hämtade ut alla negativ från rullarna jag fotade i Tokyo efter Moderna och nu kunde jag börja scanna in! Jag blev ju sjuk på planet hem men har inte tid att ligga i sängen hela dagarna, men skönt att få scanna in halvt sängliggandes och snorig. Framåt åtta så sprang jag ner till Ica och köpte upp en Ben & Jerrys <3

 

 

→ Moderna Museet invited me for breakfast and a sneak peak of Olafur Eliassons new exhibition. It was really something special, such a nice way to start the day. When I got home I saw that I’ve got a SAS Silver membership card, a little bit stupid but it made me happy haha. Some serious #lifegoals to reach gold.

Then I had a meeting with Paper Lights co-founder Jaan about our third issue that we will release in the beginning of 2016! So excited to start that project again. Curating a magazine like that and bringing creative people together is such a luxury. Paper Light is now sold out online but can still be bought at our retailers. Fotografiska, Pascal, Papercut och Konst-ig in Stockholm. Vallgatan 12 in Göteborg and Westberlin in Berlin. 

Came home and made this dreamy raw tomato sauce and zucchini pasta, super easy to make. Just shred, mix and eat. And then I spent the rest of the day in bed scanning negatives from Tokyo and eating B&J ice cream in bed.