Frida Vega Salomonsson

Paper Light shoot

Känner mig fortfarande lite hög på hur roligt jag hade med ett gäng grymma personer igår när vi plåtade till kommande numret av Paper Light! Vi gjorde två olika grejer, dels några bilder på Nim och dels några på det coolaste paret jag vet. Ang smink på Nim så hade vi den här bilden som inspo.

I nästa nummer av Paper Light så utforskar vi smartphone photography på olika sätt. Vi pratar med personer som skapar bilder med sina mobiler, om att få fokusera på att utveckla sitt uttryck och sin estetik istället för att vara begränsad av att det ”måste blir rätt”. En verklighetsflykt eller att kunna connecta med andra världen över. Därför plåtade vi igår främst med en HTC One M9.

 

 Agency V var gulliga nog att låta oss plåta i deras snygga showroom.

 

Vi kom på att vi ville blåsa lite bubblor till några bilder så Louise gick på jakt. Hon ringde från affären och frågade vilket tuggummi som var bäst. Jag bah ”ta allt!”.

 

Här har vi Lovisa Lunneborg som gjorde all make, alltså hon var svingrym. Hoppas att jag får jobba med henne fler gånger.

 

Haha allt är snett och inte uppsatt ordentligt, ignore that. ”Ta en bild där det ser ut som att jag måste ta ett viktigt samtal!”.

 

Sen var detta drömpar näst ut!

 

Skulle kunna prata hur mycket som helst om mobilfotande och instagram som eget kreativt medie. Har inte mycket till övers för de som fnyser åt selfies och kids som ”leker” med sina mobiler.

Mobilen har blivit ett verktyg för att jobba visuellt, testa olika grejer, fota, redigera, filma, klippa, rita och sedan dela direkt. Jag tycker att det är så jävla coolt och det finns så många som gör så grymma grejer.

 

Här är bejben Nicki, lead singer i bandet Dolores Haze. ”Gud, plast, jag önskar att jag var gjord av plast”, muttrade hon under plåtningen. De har skaffat blogg hos Rodeo, missa ej, länk här.

 

Och här har vi hennes kille Milky.

 

Orka hur cool Nicki är.

 

 

Grymma Louise som assade.

 

 

Ska bli kul att se hur alla bilderna blir i tryck sen! HTC One M9 har liksom en 20 megapixel kamera och sjukt bra inbyggd blixt. Blir liksom en väldigt skön vibe på alla bilder. Plus att en kan göra massa inställningar med exponering, iso och vitbalans.

 

Det här är min standard outfit, framförallt när jag jobbar. Svarta jeans från Dr Denim, vit t-shirt och mina skor från Vagabond.

 

 

 

Så sjukt nöjd med alla bilder, visar sen när tidningen kommer från tryckeriet! När jag fotar och är fokuserad på bilden på skärmen så gör jag massa konstiga ljud och utrop. Typ ”ååååh”, ”mmmmhm”, ”ja ja ja ja”, ”så jävla najs” osv haha. Så lät jag under hela plåtningen, vilket är ett mycket gott tecken.

Nu ska jag till vår Art Director Amanda på Konstfack och se hur allt passar ihop!

→ We are exploring smartphone photography in our next issue of Paper Light. So of course we had to do our own shoot with Dolores Haze’s lead singer Nicki and her boyfriend Milky, shot with an HTC M9.