Frida Vega Salomonsson

Podd: Min väns partner suger

Top + Skirt from Rodebjer, shot by Märta Thisner

Fredag! Podd! Jag och Flora fick in en lyssnarfråga: Hur gör man när ens kompis har ett dåligt förhållande, med inte inser det själv? Hur stöttar man på bästa sätt?

Ett dåligt förhållande kan ju innebära allt ifrån att en bara inte är så himla pepp på varandra, till att det förekommer direkt psykisk eller fysisk misshandel. Det är egentligen bara de personer som faktiskt är i relationen, som kan definiera den och veta hur relationen egentligen får de att må och känna.

Men om en som vän ändå känner att något ain’t right, what to do?

Det är fett jävla svårt med kärlek och att älska en annan människa. Att två (eller fler) individer ska försöka hitta en balans i närhet, bekräftelse, känslor, ensamtid, energi, makt osv. Där alla känner att de båda ger och får lika mycket tillbaka. Samt får sina behov och förväntningar tillfredsställda. Det är sällan helt friktionsfritt.

För vissa kan det handla om att inte veta vad som är acceptabelt eller inte i ett förhållande – man kanske inte haft så många relationer innan. Vad är okej att hen säger till mig? När är det okej för mig att kräva mer av min partner? Hur mycket svartsjuka är sunt? Är det jag som är orimlig nu, eller är det jag vill ha bara helt rimliga krav på en kärleksfull och respekterande relation?

Vi pratar även om hur man förbättrar relationen till sina föräldrar, hur jävla tråkigt det är att duscha och en massa annat. Lyssna gärna via länken nedan eller i din poddapp.LYSSNA HÄR

 

Ps. Alla iPhones har en lila app som heter Podcaster, den behöver du inte ladda ner utan finns där från början. Du kan också  ladda ner exempelvis Radioplays app. Sök sen: Flora Frida.

→ New podcast episode of Flora & Frida out now!