Frida Vega Salomonsson

PODD: Svaga starka kvinnor

 

Torsdag! Podd! Flora skrev så himla bra om dagens podd på sin blogg. Så efter att först ha gett upp försök på att skriva något bättre själv. Följt av att försöka skriva om hennes text med ”egna ord” och synonymer, tänk typ plagiera uppsats från Mimersbrunn i högstadiet. Så ger jag nu upp, ber om ursäkt för stölden och kopierar in Floras text,

”Idag pratar vi om hur bostadsbristen tvingar samman människor, och om när jag var på lägenhetsvisning med en viss känd skådis som jag crushade på som tonåring. Jag berättar även om när jag och mitt ex, som panka artonåringar, var med om ett bostadsbedrägeri.

Hur kan man få en hyresrätt i Stockholm? Vi vet ett sätt!

Vi har också läst Greta Thurfjells artikel Det är dags att införa kulturell värnplikt och pratar om vilket ansvar man egentligen har som kulturarbetare. Ska vi skapa utopiska *starka kvinnor* som kan stå emot varenda norm, eller ska vi skilda verkligheten så komplex som den är?

Möjligtvis är det en målgruppsfråga: man kanske inte kan förvänta sig att tonåringar ska kunna analysera Ryans och Marissas relation och ställa sig kritisk till Ryans överbeskyddande sida. Det är ju mer troligt att tonårskillar köper relationen rakt av och tänker sig att det är helt rimligt att slå varenda kille som så mycket tittar åt ens flickväns håll. Så hur gör man? Det gottar vi ner oss i.

Och till sist: Vem är egentligen Dr. Splendid, mannen som ”har doktorslekar som speciellt intresse”? SJUKASTE JAG HÖRT. Bästa poddavsnittet på länge tycker jag. Vad tycker du? Lyssna här nedan, på Radioplay.se eller i din poddapp.”

 LYSSNA HÄR
(eller i Radioplay-appen/Podcaster-appen eller där poddar finns)

 

 

 

OCH! Life goal att vara med på Veckorevyn.com är nu uppfyllt! Läs HÄR! <3

TIDIGARE AVSNITT
#44 – PRAY FOR SWEDEN
#42 – AMBULANSHAREN AMBI
#41 – EMOTIONELL RUNK
#40 – OTROHET = STÖRSTA SVEKET?
#39 – KAN EN KVINNA FÅ LEVA? (MED KAKAN HERMANSSON)

#38 – IDENTITETSJAKT + BJ:s
#32 – SÅ SNYGG ATT HAN SNUBBLAR

#29 – CATFISH & VAGINA DENTATA
#28 – VARFÖR KOM DU INUTI MIG?→ New podcast episode out now.