Frida Vega Salomonsson

Recept: Enkelt bananbröd

123A9637 copy

Det här bananbrödet har jag bloggat om förut, men det förtjänar fan att få lyftas igen. För det är kanske det godaste jag vet! Det här receptet är lite höftat då jag bara har en väldigt liten form hemma. Som inte ens är en riktigt form för bakning haha, det är någon sorts plåtlåda från Granit.

Sätt ugnen på 165° och plocka fram,

2st mosade bananer
2dl havregryn
1 ägg
3msk smält kokosolja
1/2 dl havremjölk
1/2 tsk bakpulver
1 msk honung
Några stänk kanel
Några stänk vaniljpulver
En nypa salt

123A9641 copy

Mixa allt i en skål till en smet och häll i någon lämplig form. Smörj eller klä formen med bakplåtspapper. Garnera med lite banan om du vill! Du kan även tillsätta saker som nötter, kokos eller russin etc i smeten.

 

123A9646 copy

Efter ca 40min i mitten av ugnen på 165° ser den ut såhär! Testa stoppa i en sticka och ta ut när kakan verkar hålla ihop. Låt svalna i formen ett tag innan du börjar bråka med brödet.

 

123A9675

Varmt nybakt bananbröd med lite jordnötssmör och kokos på, kan vara det godaste som finns i hela världen. Hejdå.