Frida Vega Salomonsson

Recept: Enkelt bananbröd

123A9637 copy

Nu ska vi baka bananbröd, för det är kanske det godaste jag vet! Det här receptet är lite höftat då jag bara hade en väldigt liten form hemma. Som inte ens är en form, det är någon sorts plåtlåda från Granit, men den funkade att grädda i ändå!

Sätt ugnen på 165° och plocka fram,

2st mosade bananer
2dl havregryn
1 ägg
3msk smält kokosolja
1/2 dl havremjölk
1/2 tsk bakpulver
1 msk honung
Några stänk kanel
Några stänk vaniljpulver
En nypa salt

123A9641 copy

Mixa allt i en skål till en smet och häll i någon lämplig form. Smörj eller klä formen med bakplåtspapper. Garnera med lite banan om du vill! Du kan även tillsätta saker som nötter, kokos eller russin etc i smeten.

 

123A9646 copy

Efter ca 40min i mitten av ugnen på 165° ser den ut såhär! Testa stoppa i en sticka och ta ut när kakan verkar hålla ihop. Låt svalna i formen ett tag innan du börjar bråka med brödet.

 

123A9675

Varmt nybakt bananbröd med lite jordnötssmör och kokos på, kan vara det godaste som finns i hela världen. Hejdå.

OBS!
Glöm inte att komma till Paper Lights releasefest på Gallery Steinsland Berliner den 4e maj, Bondegatan 70 mellan kl 17-20. Gratis öl, fina blomsterinstallationer och fotografier. Osa här! Det är ett öppet event for everyone, men du måste fyllt 18år pga alkohol.