Frida Vega Salomonsson

Sminkets Ernst Kirchsteiger

 

→ 10.00
Igår morse så hängde jag med de här gosiga, Emma och Christina, hemma hos Nora! Vi hade räknat ut att vi alla ju behöver äta frukost, så varför inte göra det ihop.

 

 

 

 

 

 

 

Alla bidrog med något och så dukade vi upp en buffé i Nora pyttelilla kök.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Älskar ju tex melon, croissant och fikonmarmelad, vi upprepade hela frukosten hur sinnessjukt gott allt var. Scones ändå va, nu bestämmer jag att du med ska baka det prick nu!

 

 

 

 

 

Många koppar kaffe senare så sa vi hejdå till varandra.

 

 

 

→ 13.00
Då åkte jag till Örnsberg och hängde i studion i några timmar och så spelade vi in podd. Mitt hår är nyfärgat hos Sandra på Fringe Sthlm! Hon kan verkligen färg när en vill ha något lite mer onaturligt. Gör alltid en väldigt mörkt grå där för att färgen ska hålla i flera månader, om en gör för ljus grå så tvättas det ur lätt.

Här ser en mina nya byxor bättre! Ihop med lite klack så ser ju mina ben ut att vara två mil långa. Byxor Rodebjer, skor Vagabond, stickat Weekday, halsband Jane Kønig.

 

 

 

 

 

→ 18.00
När vi jobbat klart så åkte jag och Flora till Vasastan och satte oss på Tranan för bubbel, oliver och nötter. Så sjukt gott. Vi firade hur kul det varit att göra Flora & Frida-podd ihop, all fin respons och för att hon åker till San Fransisco imorgon. Kommer sakna henne så himla mycket!

 

 

 

→ 20.30
Sen begav jag mig hem till den här coola tjejen, Frida! Som hade fyndad superspexiga skor i sin mammas garderob. Fridas passion i livet är nog spexiga kläder. Där var även Emma och Helena.

 

 

 

→ 22.00
Därefter promenerade vi hem till Minda istället och försökte vara lite coola i hennes säng. Emma, jag, Helena och Frida.

 

 

 

Helena är ju proffs på smink och det tog ungefär en kvart innan vi alla samlats kring Mindas smink och Helena gick igenom olika moment och pigment.

 

 

 

Hur bejbiga är inte Helena och Minda här? Sen höll Helena en lång privatlektion med mig om hur en ska applicera highlighter och hur en skapar djup i ögonskuggan och vilka pigment som passar mig. Gud. Helena måste skaffa en youtube-kanal, hon är för bra för att inte alla ska få ta del av hennes wisdom.

Hon är verkligen sminkets Ernst Kirchsteiger. Helena gestikulerar vilt och säger saker som ”ögonskuggorna ska gnida sig mot varandra, de ska gosa ihop sig”. Eller, ”Det som sker på ditt ögonlock är inget stelt mingel, det ska vara en fest Frida, alla ögonskuggor ska ha det trevligt”.

 

→ What I did yesterday, breakfast with Christina and Emma at Noras place, went to the studio in my new Rodebjer pants and then cava with glossy girls the rest of the night.