Frida Vega Salomonsson

Två boktips

Jag läser ju verkligen pinsamt lite just nu, men den senaste tiden så har jag tagit mig igenom de här två väldigt olika böckerna. Romanen Tripprapporter av Tone Schunnesson och intervjusamlingen Tomas Andersson Wij Pratar Med.

 

 

 

 

Älskade den här boken så himla mycket, läste den så sjukt långsamt bara för att dra ut på den. Gillade hur rå den är, så in your face. Hur den kvinnliga huvudpersonen har tusen brister och hur man som läsare knappt orkar med henne. Precis så som karaktärerna som flimmrar förbi henne i boken också tröttnar. Men så älskar man henne ändå och vill henne bara väl.

Vi hade ju även äran att få publicera en av Tones dikter i Nuda 1, samt att hon läste ett stycke ur Tripprapporter på vår release på Bonniers. Blev helt nervös av att min farmor och farfar befann sig på plats när Tone läste in mikrofonen och ut i högtalarna, ”La laddet innan tampongen i slidan, när laddet redan låg i plasten om suttit runt Marlboro lights.”

 

 

 

Journalisten Tomas Andersson Wij har intervjuat många spännande personer under sin karriär och i Tomas Andersson Wij Pratar Med har han samlat några av sina bästa texter sedan tidigt nittital. Gillade tex intervjuerna med Marina Schiptjenko, Lotta Lundgren och Lukas Moodysson etc.

 

→ Two books I’ve read lately.