Frida Vega Salomonsson

Västervik

 

 

 

Det är tradition att fira midsommar på Ekvik utanför Västervik, nu i helgen fyller morfar dessutom 80år så det var givet att jag skulle hit. Jag följde med mamma ner redan i måndags för att hinna få ett gäng lugna dagar innan kaoset väller in med släkt, syskon och kusiner.

Har försökt få någon typ av början på bränna, rensat rabatter, huggit ved, köpt ägg av grannarna och plockat smultron. Vi har en brygga nere i en vik utan grannar, bästa stället att sola och bada naken. Ekvik är ett 150år gammalt hus, omgivet av stora ekar i ett sinnessjukt vackert naturreservat. Finns inget annan plats på jorden som jag mår så bra av.

Jag la upp en liten efterlysning på Snapchat för någon vecka sedan om att hitta någon som var pepp på att fota medan jag var här. Har släpat hit halva min kamerasamling och imorgon kommer en tjej och hänger och fotar med mig i några timmar. Det var så länge sedan jag fotade utan någon direkt plan, det känns så himla kul.

Ps. Om du undrar vad jag läser så är det Elon Musk, Tesla, SpaceX och jakten på en fantastisk framtid. Rymdraketer + elbilar = coolt. Är snart klar med den, har du fler lästips åt mig? Orkar sällan skönlitterärt, vill lära mig om något konkret.

→ I’m spending the week at my family’s summerhouse in Västervik.