Frida Vega Salomonsson

Recipe: Vegan mint ice cream

 

 

 

 

 

 

 

Det är sött, minty och du kan äta det till frukost. Behöver jag sälja in det mer?

Jag har ingen glassmaskin så jag rör bara ihop allt, mixar ordentligt och fryser in i en form, det funkar det med. Låt stå i frysen i några timmar tills det stelnar, så får en sedan gräva upp små skopor. Toppa med lite mynta och raw cacao nibs!

1 dl råa cashews som du haft i vatten ca åtta timmar för att bli mjuka
1 dl färska myntablad
En burk fet kokosnötsmjölk (eller annan valfri mjölk)
1 tsp peppermint arom, dosera efter smak
1/2-1 dl agave sirap
3 msk Kokosnötsolja
Lite vanilj

→ It’s sweet and minty Ice cream, which you even could eat for breakfast. Do I need to say more? 1 dl fresh mint, divided, 1 dl raw cashews soaked and drained, 1 can full fat coconut milk (or other non-dairy milk), 1 tsp peppermint aroma, 1/2-1 dl agave, 3 msk coconut oil. Bland in a mixer, put in an ice cream maker if you have one. I don’t, so I just blend it and leave it to freeze.