Frida Vega Salomonsson

Vernissage på Bonniers

I tisdags var jag på vernissage på Bonniers Konsthall med dessa två, Elina och Nora! Något som inte syns på bilden men som jag gärna vill att ni tänker in mentalt, är att Elina hade svarta öppna sandaler med randiga färgglada strumpor.

 

Det var Ylva Ogland som vernissaget var för, ”I utställningen Hon i fyra akter förvandlar Ylva Ogland hela konsthallen till ett allkonstverk med måleri, installationer och performance. Hennes djupa intresse för teater och film som konstform är ett viktigt ledmotiv. Utställningen har ett starkt rituellt inslag och kretsar kring de stora händelserna som formar livet.”

 

Mycket målningar på moderkakor och en kvinna som precis förlöst sitt barn.

 

 Elina gled runt och blåste bubblor samtidigt som hon betraktade the art.

 

Här är konstnären själv som målade live.

 

Och jag såg tydligen såhär dryg och upptagen ut. Syns det att jag gillar extremt långa ärmar? Väska Cos, grå jacka Monki, solglasögon Vasuma, rosa polo Weekday, skor Vagabond.

Tusen tack för alla tips till Köpenhamn! Tyvärr har det blivit försening i produktionen för en grej jag skulle fota i helgen, så Köpenhamnsresan blev för tätt inpå. Så jag fick igår ringa Christina och berätta att jag inte kan åka, #världenssämstakompis.

Så kan det bli ibland när en frilansar. Men vi får ersättning för flygbiljetterna och jag hoppas att vi kanske kan åka sen i sommar istället. Eller ja, jag har redan något bokat nästan alla helger fram till slutet av augusti. Men det kommer gå att peta in. Tusentack för alla tips, ska spara de tills när vi kan komma iväg.

→ Elina and I went to an opening at Bonniers Konsthall for Ylva Ogland last tuesday.