BON VOYAGE

Hills are alive with the sound of music

DSCN0384

 

Bokstavligt talat. Första etappen på vår resa är inne på sin sista dag. Mer omfamnade ställe att landa på än Pian del Tivano 1000 meter öh, skulle vara svårt att finna. Här vaknar vi till de bergsklättrande kornas bjällror i samklang med nyplockade smultron från Alberto och Marilenas bärfarm. Hon som skapat huset är stylist, reser runt världen och gör den vackrare. Han, inredningsfotograf, moto-collector, biodlare och skogsranger med 25 000 låtar i sitt Itunesbibliotek.

 

Oväntad vänskap redan på resans första etapp bådar gott (tidig insikt, jag är så jäkla mycket trevligare när jag inte är stressad!). Det började såhär, en fredag, sex dagar in i vistelsen:

 

David hade plockat upp mig vid Segrino Beach Club efter sin golfrunda (78 slag, under sitt hcp på 6, jag ska lära mig allt om golf nu, förutom att spela that is).
Vi satte oss utomhus i kvällssolen med magisk mortadella, en bild på pappa och återupplivade pokertraditionen Chicago.

 

Marilena och hennes vän Monica åt middag i köket intill. De såg bilden, bjöd på Albertos hemmaskapade hallonsprit, och skålade med oss för PAPA.
Därefter följde fyra fem timmar av skratt gråt dans sång och genuin glädje.
Till saken hör att Monica och Marilena som är i mammas ålder, minst, bara pratar italienska.

 

IMG_0546IMG_0665
Häromdagen blev vi bjudna på en helkväll med hemlagat och Marilena blev överlycklig när hon fick behålla min WoodWood-tröja hon förälskat sig i.DSCN0367IMG_1400Segrino Beach ClubIMG_0751IMG_0800

Själv förälskade jag mig i Villa Arconatis sagolikt förfallna slottsträdgårdar när vi besökte Terraforma. Det var precis så galet och magiskt jag föreställde mig att en italiensk musikfestival med egen valuta skulle vara

DSCN0091DSCN0135IMG_1013DSCN0231DSCN0236DSCN0250DSCN0276

Terraforma food market

IMG_0973