En annan förälder: Adam Tensta

Adams bäbis nuvarande hem a.k.a. omslaget till ”Svart Bäbis”.

Adam Tensta är kvadruppelt babyaktuell som kolumnist i Vi Föräldrar, stjärna i Gravid vecka för vecka, blivande pappa, samt med singeln ”Svart Bäbis som släpptes i lördags.

Först och främst, varför föredrar du att säga ”bäbis” framför ”bebis”?
– Bäbis känns sötare på något sätt. Vet inte varför. Samt att det är aningen irriterande att uttala bäbis som bEbis.

Jag deltar just nu i ett experiment som innebär att jag inte får lyssna på musik. Kan du förklara för mig hur ”Svart Bäbis” låter?
– ”Svart Bäbis” låter som ett allvarligt men hoppfullt snack mellan far och barn. Du vet när ens föräldrar talade med en som barn, med en seriös och kärleksfull ögonkontakt? Så ungefär.

Kommer jag gilla den?
– Ja.

Varför?
– För att du älskar bra musik. Och så vet jag sedan tidigare att du gillar min musik lite.

Du släpper låt på svenska. Har det något att göra med att du ska bli pappa?
– Nej egentligen inte. Har ofta skrivit på svenska. Mest handlar det nog om att jag är väldigt inspirerad av mina kollegor på RMH just nu. Erik Lundin, Silvana Imam, Michel Dida och Nebay Meles, alla dom släpper ju låtar på svenska just nu.

Förutom din påbörjade karriär som kändispappa, hur påverkar vetskapen om att du ska bli pappa dig, på ett existentiellt plan?
– Hmm. Skulle nog säga att den vetskapen påverkar allt jag gör. Allt från planering till utförande. Nu görs allt med lite mer mening eller vad man ska säga. Allt slit ska liksom resultera i något som är jävligt värt, ett barn man ska ta hand om, älska och uppfostra.

Kommer du vara pappaledig alls, och i så fall hur mycket?
– Det kommer jag. Så mycket som det går. Måste såklart komma överens med min flickvän Jenny om exakt hur mycket. Vi ska nog prata om det kommande vecka.

Hur viktigt tycker du att det är?
– Jag tycker att det är väldigt viktigt och bra med pappaledighet. Ett sant privilegium att få så mycket tid och umgänge med ens barn. Den som kom på pappaledighet är ett geni.

Jag står kluven inför att lägga upp för mycket bilder på mitt barn på internet. Till exempel delade jag aldrig vårt ultraljud på Facebook. (Och jag är inte ens känd.) Hur ser du på den grejen? Speciellt i egenskap av offentlig person. Finns det något som oroar dig kring det?
– Jag tror att det är en naturlig sak att tänka på och värna om saker som är privata. Samtidigt så är det lika naturligt att känna sig stolt över sånna nyheter och vilja dela med sig av det fina med hela världen. Jag och Jenny pratar såklart igenom varje liknande socialmediepost innan vi publicerar. Vi har pratat ganska mycket om hur vi ska göra när barnet väl är fött. Det återstår att se hur vi löser det helt enkelt.

Finns det något som känns extra viktigt att ha i åtanke när det gäller det?
– Att alla berörda parter ska ha sitt att säga till om saken, vilket i och för sig blir svårt då ett spädbarn kanske inte kan ge sitt medgivande om att vara med på bild på Insta typ, haha.

Vad blir nästa steg i din svenskrappande karriär?
– Att spela in mer musik och släppa den. Det är allt. Inte svårare än så.

Vad är du hands down mest peppad på när bäbisen kommer?
– Sjukt nog att vakna mitt i natten av barnskrik.

Lol. Jag såg en bild på dig och Jenny när ni höll hörlurar mot magen. Vilka är era top tre mest spelade låtar för bäbis?
–  Adam Tensta – ”Svart Bäbis”, Wizkid – ”Ojuelegba” remix (ft. Drake & Skepta)Erik Lundin – ”Suedi”.

Sweet! Grattis, och stort tack!