DIY: Gör en lyxig blöjtårta

Wow! Pyssel!

I lördags var jag på en lyxig babyshower. Det enda vettiga jag kunde komma på att ge bort var en LYXIG BLÖJTÅRTA!!! Detta för att 1) en blöjtårta (läs den jag gjorde) ser mycket lyxigare ut än vad den egentligen är och 2) så att jag skulle ha något festligt/pyssligt att göra på fredag kväll. Jag haffade “receptet” från den första blogg som kom upp när jag googlade “blöjtårta”. Där hade man dock missat att man måste vara minst två personer om man är barnfri och tre personer om barn(et/en) inte sover eller kan hjälpa till. Det är också otroligt viktigt med cellofanplast.

Du behöver:
Två stora ark med papp/kartong
Ett paket new born blöjor storlek 1 eller 2 (56 st)
Tejp
Nål och tråd eller limpistol (helst båda)
Sidenband 225 cm
Resårband 3-5 meter
Måttband
Sax
Presenter som typ snuttefiltar, nappar, kläder, nappflaskor, tvättlappar
Lite gulliga saker att dekorera med
En kompis
En barnpassare, typ din partner (om du har barn, duh)
Cellofanplast!!!!
Sidenband till cellofanplasten (jag missade detta :( därav ej så lyxig)
En bricka eller en tårtform att ge bort och ställa tårtan på (jag missade detta och använde en trött gammal vinylskiva – FUNKAR OCKSÅ!)

1) Börja med att göra en cirkel som är ca 30 cm i diameter på ett av papparken. Vi använde nål, tråd och penna för att göra detta. Att göra en cirkel på det här viset ser lätt ut på film men det är skitsvårt i verkligheten. Tips: använd en rund form som är 30 cm i diameter som mall. Klipp ut.
2)
Klipp ut en pappruta som är 35 x 15 cm och tejpa ihop den till en rulle.
3) Tejpa fast rullen i mitten av cirkeln.
4)  Rulla ihop blöjor och diverse presenter en och en som du sätter fast runt rullen med resårband.

IMG_3413

Här är det bra att vara två. Min kompis Erik satte fast blöjorna som jag rullade ihop. Om man inte är två rullas blöjorna upp. Då måste man använda resår runt varje blöja innan man sätter dem runt mittenrullen (om man vill behålla förståndet).

IMG_3416

Sen bygger man ett lager på det första lagret.

IMG_3417

Och ett lager på det andra.
5) Sen dekorerar man tårtan med sidenband och annat krimskrams. Jag sydde fast grejer på min tårta. jag rekommenderar att knyta fast med gulliga rosetter eller limma om man som jag väljer att ha med krimskrams som inte babyn har någon nytta av.

IMG_3421

6) Sen placerar man tårtan på något stadigt, typ ett snyggt tårtfat och slår in den i cellofanplast. Jag glömde planera inför detta moment. Som tur var hade jag pyttelite gul cellofanplast hemma som jag satte över tårtan med en bit sytråd. Jag tyckte att det såg lyxigt ut ända tills jag kom till babyshowern dagen därpå och såg vad jag hade att konkurrera med.

Restips: Om du ska åka tunnelbana eller buss till själva babyshowern kan det vara bra att ha med sig kompisen som stöd. I alla fall om du ska ta med dig ditt barn och ditt barn inte kan gå själv eller sitter i en sjal/sele på din rygg. Då kan en av er ta vagnen och en bära tårtan:

IMG_3426

Min kompis Erik var halvnöjd med det här upplägget. I vårt fall visade det sig att Erik kom mycket väl till hands när vi stötte på hissfel vid T-centralens tunnelbanestation och riskerade att komma för sent till babyshowern som var en tidsbestämd överraskning.

IMG_3430

Som tur var kom jag i tid. Bara för att upptäcka att genomskinligt cellofanplast är nyckeln till att en blöjtårta ska kännas lyxig och DET ENDA förutom maten som gjorde att babyshowern fullkomligt osade lyx.

IMG_3431

Som sagt, en liten bit (för lite!!!) gul cellofanplast är inte att rekommendera.